Vår vision för rent vatten

Ingenting i världen händer utan vatten

Vatten är helt nödvändigt i vardagslivet, både för individer och industrin. Oavsett om man tillverkar varor, städar anläggningar, tillagar eller skyddar livsmedel så behövs vatten. Men det uppstår vattenrelaterade utmaningar i världen varje dag, från brist till föränderliga vädermönster. Klimatförändringarna förvärrar dessa problem.

Får vattenfrågan att fungera för våra partner

Företag världen runt, i alla branscher, sätter upp ambitiösa vattenbesparingsmål. Ecolab hjälper sina partner att uppnå målen snabbare genom innovativ teknik och kemi, data och övervakning i realtid samt experttjänster. I takt med att våra partner minskar sin vattenförbrukning, samt återanvänder och återvinner vatten sänker de sin miljöpåverkan, samtidigt som de ökar sin operativa effektivitet, minskar vatten- och energiförbrukningen och sänker kostnaderna.

Vattenhantering för framtiden

Smart vattenhantering skapar motståndskraftiga företag och samhällen. Det minskar energiförbrukningen och växthusgasutsläppen. Det hjälper företag att skapa hållbar tillväxt som ger blomstrande samhällen. Oavsett vad som krävs för att skapa framtidens värld så börjar det med vatten.

 

Water Resilience Coalition image
Samarbete för att skydda världens vatten

För att fira Internationella vattendagen meddelade Ecolab att man blivit medlem i Water Resilience Coalition, ett branschdrivet initiativ från Förenta nationernas Global Compacts CEO Water Mandate. Syftet med koalitionen är att lyfta globala vattenfrågor högst upp på företagens agendor och bevara världens färskvattenresurser med hjälp av samarbetsåtgärder i vattenstressade dammar och ambitiösa, mätbara åtaganden.

Medlemsföretagen gör ett åtagande om vattenresiliens och samarbetar för att uppnå mål med fokus på:

  • en positiv nettopåverkan på vatten
  • vattenresilienta värdekedjor
  • att höja ambitionerna vad gäller vattenresiliens genom offentligt och företagsinriktat uppsökande arbete

Så driver vi på framsteg

Vi letar aktivt efter sätt att förbättra användningen av rena vattenresurser i vår egen verksamhet och i de flodområden där vi är verksamma. Här är några exempel på vårt arbete inom vattenförvaltning:
WRMdotcomfeature
Water risk monitizer 

Water risk monitizer ger användbar information som hjälper företag att förstå vilka vattenrelaterade risker som finns och hur man kan räkna på dessa i ekonomiska termer.

Smart Water Navigator logo water conservation goals
Smart Water Navigator

Många företag har mål inom vattenminskning, men de flesta vet inte hur de ska uppnå dem. Ecolab Smart Water Navigator är ett praktiskt onlineverktyg som kan överbrygga det gapet, anläggning för anläggning.

Taicang_Images_AerialLandscape.tif
Vattenförvaltning på våra anläggningar

Läs mer om vårt medlemskap i och certifiering från Alliance for Water Stewardship.

Hur vi kan arbeta tillsammans

Partnerskap som gör skillnad

Lösningar och insikter som leder till hållbara resultat.

2018 Corporate Sustainability Report ADM facility external image
Hjälper ADM att spara 2,3 miljarder gallon vatten

Genom sitt samarbete med Ecolab har ADM minskat verksamhetskostnaderna samtidigt som man har kunnat spara naturresurser, som vatten och energi.

Ford and Nalco Water
Ford: På väg mot större vattenbesparingar med smart teknik

För att förbättra effektiviteten och minska vattenförbrukningen på sin monteringsanläggning i Chicago arbetade Ford tillsammans med Nalco Water.

2018 Corporate Sustainability Report Hilton hotel image
Hjälper Hilton att minimera sitt miljöavtryck

Ecolab har samarbetat med Hilton-fastigheter runt om i världen på många olika sätt för att tillsammans främja hållbara besparingar och samtidigt förbättra resultat och säkerställa nöjda kunder.

Så här använder vi vår expertis inom rent vatten

eROIpng01
EXPONENTIELLT VÄRDE

Våra lösningar hjälper kunder att nå ambitiösa verksamhets- och miljömål. Varaktig förändring accelererar när ekonomiska och miljömässiga fördelar går hand i hand.

Water University by Nalco Water, logo
Vattenuniversitetet

Nalco Water har skapat ett fullständigt program med olika utbildningsresurser, som e-lärande och utövarutbildning på plats i en ny högteknologisk miljö på vårt Naperville-campus.

Emilio Tentuta, VP corporate sustainability, water resource expert
Vattenexperter

Våra vattenexperter hjälper till att utveckla lösningar för säkerhet och framgång i alla våra verksamheter och når kunder över hela världen.

Videor om ren vattenteknik

Se videor som demonstrerar Ecolabs engagemang i tillgång till rent vatten.

Rent vatten för framtida generationer

Se när John Holden från tv-serien ”Earth”, som sänds på Discovery Channel, besöker Naperville i Illinois för att ta reda på hur Nalco Water hjälper företag att spara vatten för planeten.

Ecolabs värderingar i verkligheten

För de flesta studenter består studieutrustningen av en ryggsäck, några pennor och ett anteckningsblock. På en skola i Cebu i Filippinerna måste varje elev ha med sig fyra liter vatten till skolan – varje dag. Jimmy Espos, ingenjör på Nalco Water, ansåg inte att tillgång till vatten borde vara någonting för eleverna att oroa sig över, så han kom på en lösning.

Vattenkonserveringsmål

Ecolabs engagemang i konservering av rent vatten inkluderar att sätta ambitiösa mål.

Water Footprint
Minska vår egen vattenförbrukning

Vi arbetar hårt för att minska vattenanvändningen i våra egna verksamheter. Vi har sparat miljontals gallon vatten i våra anläggningar genom implementering av ett innovativt program designat för att spara vatten, energi och spillvatten och samtidigt förlänga livslängden på utrustning.

Teknik och lösningar inom rent vatten

Läs mer om hur Ecolab erbjuder teknik inom rent vatten som hjälper kunderna att spara vatten och därigenom öka sin operativa effektivitet, sänka driftskostnaderna, minska miljöpåverkan, skydda folkhälsan och säkerheten i samhället, samt förlänga utrustningens liv.

Our search returned no results.