1. Ecolab kommer att spara tillräckligt mycket vatten för 1 miljarder människor snabbare än planerat

Ecolab kommer att spara tillräckligt mycket vatten för 1 miljarder människor snabbare än planerat

Ecolabs hållbarhetsrapport för 2018 beskriver hur företaget hjälper andra verksamheter att uppnå meningsfulla förändringar snabbare.

08 juli 2019

ST. PAUL, Minn.--(BUSINESS WIRE)-- Ecolab Inc., den globala ledaren inom teknik och tjänster på områdena vatten, hygien och energi, har publicerat sin företagsövergripande hållbarhetsrapport för 2018 med titeln ”Accelerating Meaningful Change”. Där belyser man företagets arbete med att minska miljöpåverkan och uppnå kostnadsbesparingar runt om i världen. 2018 års upplaga är Ecolabs 12:e årliga hållbarhetsrapport.

”Oavsett om det handlar om att spara vatten eller minska avfallsmängden och utsläppen av växthusgas finns det en ökande insikt om att de här prioriteringarna går hand i hand med företagstillväxt och lönsamhet”, sa Ecolabs styrelseordförande och CEO, Douglas M. Baker, Jr. ”Genom vårt sätt att arbeta hjälper vi företag att uppnå både sina affärsmässiga och hållbarhetsrelaterade mål.”

Under 2018 hjälpte Ecolab företag på närmare tre miljoner platser runt om i världen att:

  • Spara mer än 188 miljarder gallon vatten, vilket motsvarar det årliga dricksvattenbehovet för 650 miljoner människor. Ecolab ligger före planeringen när det gäller att uppnå sin målsättning att spara 300 miljarder gallon vatten till 2030, vilket motsvarar behoven hos en miljard människor.
  • Spara 19 biljoner BTU (British Thermal Unit) energi
  • Undvika 2,4 miljarder pund i växthusgasutsläpp
  • Minska avfallsproduktionen med 54 mijoner pund

Ett urval av de fallstudier som ingår i Ecolabs hållbarhetsrapport 2018:

  • Utveckling av en hållbar process för att förbättra vattenhanteringen i hela den globala verksamheten hos Archer Daniels Midland Company (ADM), ett av världens största företag inom livsmedel och jordbruk. Genom att använda vattenkylningstekniken 3D TRASAR™ lyckades ADM spara 2,3 miljarder gallon vatten varje år.
  • Minska risken för förekomst av legionellabakterier i vattensystemen hos SAP, ett ledande bolag inom programvarubranschen och vattensäkerhetsrutiner, samt hjälpa företaget att undvika ca 8 miljoner USD i potentiell intäktsförlust per år.
  • Minskade problem med rost och skumbildning i anläggningar som tillhör Energias do Brasil (EDP), en av Brasiliens största elproducenter. Detta genom att använda Ecolabs Purate™-teknik för att bidra till besparingar på 316 miljoner gallon vatten årligen och minska koldioxidutsläppen med 18,9 miljoner pund per år.

Inom sina egna verksamheter arbetar Ecolab med att minska vattenförbrukningen med 25 % och växthusgasutsläppen med 10 % senast 2020.

Genom sitt arbete både med kunder och på sina egna anläggningar, och sitt deltagande i ett antal dedikerade projekt i samhällen runt om i världen, bidrar Ecolab till FN:s sjätte globala mål för hållbar utveckling. Det rör rent vatten och sanitet. Ecolabs målsättning är att senast år 2030 spara 300 miljarder gallon vatten per år genom att minska förbrukningen både på sina egna anläggningar och hos sina kunder. Det motsvarar det årliga dricksvattenbehovet för över 1 miljarder människor.

Ecolabs hållbarhetsrapport för 2018 är framtagen i enlighet med G4-riktlinjerna från det globala rapporteringsinitiativet (GRI). Rapportens sammanfattning och fullständigt GRI-index finns tillgängliga på https://sv-se.ecolab.com/Sustainability.

Om Ecolab
Som pålitlig partner till närmare tre miljoner kundanläggningar är Ecolab (ECL) den globala ledaren inom vatten-, hygien- och energirelaterade tekniker och tjänster som skyddar människor och viktiga tillgångar. Med en årsförsäljning på 15 miljarder dollar och 49 000 medarbetare erbjuder Ecolab omfattande lösningar och service på plats för att främja säkra livsmedel, bibehålla rena miljöer, optimera vatten- och energiförbrukning och förbättra operativ verksamhet för kunder inom områden som livsmedel, sjukvård, energi, hotell och industri i mer än 170 länder runt om i världen.

Följ oss på Twitter @ecolab, Facebook på facebook.com/ecolab, LinkedIn på Ecolab eller Instagram på Ecolab Inc.

(ECL-C)

Roman Blahoski
651-250-4385
MediaRelations@Ecolab.com

 

Liknande nyheter