1. Hem
  2. Ecolab lanserar ECOLAB3D™, en molnplattform för företagsövergripande industriell vattenhantering

Ecolab lanserar ECOLAB3D™, en molnplattform för företagsövergripande industriell vattenhantering

Använder prediktiva analyser och innovativ 3D TRASAR™-teknik för att hjälpa företag att minska sin vattenförbrukning och uppnå operationell prestanda i världsklass

04 september 2019
Ecolab3D for Water Management

ST. PAUL, Minn.--(BUSINESS WIRE)-- Ecolab Inc., den globala ledaren inom vatten-, hygien- och energirelaterade tekniker och tjänster, använder sin globala 3D TRASAR™-teknik och kraften i den avancerade digitala tekniken bakom molnplattformen ECOLAB3D™ för att hjälpa företag att få ut mer av sina tillgångar och minska sin vattenförbrukning.

ECOLAB3D är en molnbaserad digital plattform, utvecklad med stöd från Microsoft och Accenture, som samlar in data från Ecolabs processtyrnings- och övervakningssystem, automatiseringsverktyg och andra system för att kunna ge aviseringar i realtid samt optimera drift och resultat på alla anläggningar inom ett företag. Plattformen är utformad för att möjligöra anpassade lösningar som uppfyller de specifika affärsbehoven hos enskilda kunder, verksamma inom allt från livsmedels- och dryckestillverkning till kraftverk, tillverkningsindustrin och sjukhus.

När det gäller vattenhantering använder ECOLAB3D avancerad digital teknik för att optimera komplexa vatten- och produktionssystem. Den utnyttjar den faktiska digitala kapacitet, innovativa kemi och fjärrövervakning som möjliggörs av Ecolabs 3D TRASAR-teknik, en branschledande och komplett vattenhanteringslösning, för att förbättra de övergripande verksamhetsresultaten, utnyttja tillgångar bättre och minska vattenförbrukningen.

”ECOLAB3D för vattenhantering är en integrerad molnplattform som ger företag insikter om deras vattenrelaterade ekosystem, i hela verksamheten”, sa Natasha Chen, senior vice president of Global Platforms på Ecolab. ”Plattformen är utformad för att omvandla insikter till genomförbara åtgärder som hjälper företagen att skapa mervärde och uppnå både sina hållbarhets- och verksamhetsmål.”

Ecolabs branschledande 3D TRASAR-teknik bygger på 30 års erfarenhet och samlar in över 90 miljarder uppgifter varje år från mer än 40 000 vattenövervakningssystem runt om i världen. ECOLAB3D kombinerar dessa data med information från andra anslutna enheter och källor från tredje part och använder analysverktyg för att förutse och hantera problem innan de uppstår.

Förutom Ecolabs team med 130 engagerade ingenjörer på dess System Assurance Center innefattar ECOLAB3D vattenhanteringstjänster fjärrövervakning dygnet runt och analytisk kapacitet som gör det möjligt att snabbt identifiera möjligheter på olika anläggningar och i olika branscher, samt att åtgärda risker både vad gäller vatten och andra operationella faktorer överallt i kundernas verksamheter.

”Den ökande bristen på sötvatten runt om i världen är fortfarande en av de viktigaste frågorna i vår tid”, sa Ecolabs President och Chief Operating Officer, Christophe Beck. ”Genom att utnyttja kraften i digital teknik kan vi bidra till att förbättra hur företagen övervakar, hanterar och minskar användningen av vatten, och därigenom både förbättra verksamhetens resultat och minimera dess inverkan på naturen. Kvaliteten på de data vi samlar in och vår långa branscherfarenhet kommer att revolutionera hur industrin hanterar och sparar vatten.”

Judson Althoff, executive vice president på Microsoft, sa så här: ”Omfattningen och hastigheten på de miljömässiga förändringarna i världen har gjort det allt tydligare att företag måste göra mer. Ecolab försöker hela tiden hitta nya sätt att hjälpa företag runt om i världen att snabbare tackla problemet med vattenbrist. Vi är stolta över vårt samarbete med Ecolab och att de har valt Microsoft Azure som bas för de tjänster de erbjuder sina kunder.”

Manish Panjwani, managing director på Accenture och företagets ledande konsult för resursteknologi i Nordamerika, sa så här: ”Vi ser fram emot att hjälpa Ecolab och dess kunder att utnyttja snabba teknologiska framsteg för att bevara de dyrbaraste tillgångarna på vår jord.”

För ytterligare information om ECOLAB3D, besök ecolab.com/ecolab3d.

Om Ecolab
Som pålitlig partner till närmare tre miljoner kundanläggningar är Ecolab (ECL) den globala ledaren inom vatten-, hygien- och energirelaterade tekniker och tjänster som skyddar människor och viktiga tillgångar. Med en årsförsäljning på 15 miljarder dollar och 49 000 medarbetare erbjuder Ecolab omfattande lösningar och service på plats för att främja säkra livsmedel, bibehålla rena miljöer, optimera vatten- och energiförbrukning och förbättra operativ verksamhet för kunder inom områden som livsmedel, sjukvård, energi, hotell och industri i mer än 170 länder runt om i världen.

Följ oss på Twitter @ecolab, Facebook på facebook.com/ecolab, LinkedIn på Ecolab eller Instagram på Ecolab Inc.

(ECL-P)

Roman Blahoski
Ecolab
651 250 4385
roman.blahoski@ecolab.com

Dela

 

Dela

Liknande nyheter