1. Hem
  2. Ecolab köper CID Lines, global leverantör av biosäkerhets- och hygienlösningar för djurbestånd

Ecolab köper CID Lines, global leverantör av biosäkerhets- och hygienlösningar för djurbestånd

09 januari 2020
Livestock Biosecurity

CID Lines är en ledande global leverantör av biosäkerhets- och hygienlösningar för boskap.

ST. PAUL, Minn. – (BUSINESS WIRE) – Ecolab Inc., den globala ledaren inom teknik och tjänster inom vatten, livsmedelssäkerhet och hygien, har nått en överensekommelse om att köpa CID Lines, en ledande global leverantör av lösningar inom biosäkerhet och hygien för djurbestånd.

CID Lines huvudsakliga verksamhet består av ett heltäckande utbud av rengörings- och desinfektionsmedel samt hygienlösningar för gris-, fågel- och mejerigårdar som används på mer än 300 000 gårdar i över 100 länder. Det privatägda företaget har sitt säte i Ieper, Belgien och dess försäljning för 2019 var ca 113 miljoner dollar.

”CID Lines starka produktsortiment, utbud av applikationer och kunskaper inom gällande regelverk för lantbruk ger Ecolab fotfäste i det växande biosäkerhetssegmentet för boskaps- och fjäderfäuppfödning, samt möjligheten att utnyttja vår globala närvaro för att expandera ytterligare, särskilt i Asien där det här segmentet växer fort”, sa Nick Alfano, executive vice president på Ecolab och general manager för Global Food & Beverage.

Ökande djurantal, högre proteinproduktion, minskad användning av antibiotika och striktare lagstiftning leder till ökad efterfrågan på kunskap inom biosäkerhet och hygien för boskap och fjäderfä, samt på lösningar som säkerställer att djuren förblir friska och förebygger sjukdomsutbrott, någonting som kan ha en negativ inverkan på gårdars produktivitet och lönsamhet.

​”Vi ser fram emot att fortsätta den nuvarande tillväxttrenden och samarbeta med Ecolab framöver”, sa Koen Brutsaert, grundare och VD på CID Lines. ”Vårt fokus på djurhälsa stämmer väl överens med Ecolabs värderingar kring säkra livsmedel och hälsosamma miljöer.”

Köpet måste godkännas formellt, vilket väntas ske under andra kvartalet av 2020. De båda företagen kommer att drivas separat tills köpet har godkänts. Ingen ytterligare information har tillkännagivits.

Om Ecolab
Som betrodd partner till närmare tre miljoner kundanläggningar är Ecolab (ECL) den globala ledaren när det gäller att hjälpa verksamheter att uppnå högre affärsprestanda samtidigt som man skyddar människor och viktiga tillgångar. Med årliga försäljningssiffror på 15 miljarder dollar och mer än 50 000 medarbetare levererar Ecolab heltäckande lösningar, datadrivna insikter och service på plats för att främja säkra livsmedel, skydda folkhälsan, optimera vatten- och energiförbrukning samt bidra till förbättrad operativ effektivitet hos kunder inom livsmedels-, sjukvårds-, energi-, hotell- och industribranschen i över 170 länder runt om i världen.

Följ oss på Twitter @ecolab, Facebook på facebook.com/ecolab, LinkedIn på Ecolab eller Instagram på Ecolab Inc.

(ECL-A)

Investerare:
Michael Monahan
+1 651 250 2809

Andrew Hedberg
+1 651 250 2185

Media :
Roman Blahoski
+1 651 250 4385
roman.blahoski@ecolab.com

Laetitia Tettamanti
+44 (0) 7795300685
laetitia.tettamanti@ecolab.com

Dela

 

Dela

Liknande nyheter