Manchester United tar hygien och hållbarhet till en ny nivå tillsammans med Ecolab

11 augusti 2021

När fotbollsklubbarna förbereder sig för att välkomna tillbaka arenor fulla av fans inför säsongsstarten har Manchester United ingått ett innovativt partnerskap med Ecolab, världsledande inom vatten, hygien och förebyggande av infektioner, för att införa deras vetenskapligt baserade lösningar på Old Trafford och Carrington Training Ground.

Manchester United kommer att dra nytta av Ecolabs expertis för att visa ledarskap inom hygien och hållbara metoder, vilket bidrar till att skapa en renare miljö för fans och främja folkhälsan när Old Trafford förbereder sig för att öppna dörrarna för de största folkmassorna på 17 månader.

Ecolab har nästan 100 års erfarenhet av att hjälpa företag i 170 länder att leverera högklassiga hygienrutiner och främja en effektivare och mer hållbar verksamhet. Detta omfattande partnerskap kommer att kombinera Ecolabs expertis med Manchester Uniteds fokus på en renare och mer hållbar framtid. Dessutom har klubben åtagit sig att arbeta med Ecolab för att erbjuda en högre renlighetsnivå baserat på noggranna rengöringsprotokoll, utbildning och granskningar som kommer att ge klubben den officiella stämpeln Ecolab Science Certified™ .

Alla områden på Uniteds ikoniska Old Trafford-arena och Carrington-träningsplanen utrustas med Ecolabs handdesinfektionsmedel, som också används i den nationella sjukvården (NHS). Ecolabs lösningar och teknik kommer att gynna fans, spelare och personal i alla delar av klubben – från sittplatser, loger och kök till omklädningsrum, träningsanläggningar och kontorsutrymmen.

En skräddarsydd textilvårdslösning för Uniteds tvätteri kommer att ge förbättrad kvalitet, säkerhet och hållbarhet vid tvätt av ställ och textilier. Klubbens prisbelönta markskötarteam kommer även att få råd om hur de kan optimera kvaliteten på vattnet som används för att vattna planen och bidra till att ge bästa möjliga spelunderlag under hela säsongen på Old Trafford och Carrington.

För att maximera fördelarna med partnerskapet har Ecolab utsett en intern expert som kommer att ge Manchester United råd och övervaka implementeringen av de nya lösningarna och tekniken i hela klubben.

Manchester Uniteds verksamhetschef, Collette Roche, säger så här:

”Våra fans, anställdas och spelares säkerhet kommer alltid att vara en prioritet för Manchester United. När vi förbereder oss för att öppna Old Trafford igen inser vi att det är viktigare än någonsin att höja våra redan höga krav på hygien och förebyggande av infektioner.

”Vi ser fram emot att samarbeta med Ecolab för att få det officiella Ecolab Science Certified-sigillet, så att alla besökare på klubben kan se vårt engagemang för att erbjuda en högre renlighetsnivå och se till att de får bästa möjliga upplevelse.”

För att fira början på samarbetet med klubben kommer Ecolab att gå samman med Manchester United Foundation för att samarbeta kring framtida projekt inom stiftelsens nätverk med partnerskolor i Greater Manchester.

”Genom vårt partnerskap med Manchester United ser vi fram emot att hjälpa fans att skapa nya band till klubben de älskar genom att främja renare, säkrare rutiner i hela klubben och visa upp de transformativa resultat vi skapar för våra kunder varje dag”, säger Christophe Beck, Ecolabs CEO.

”Vår ambition är att stödja den globala ekonomiska och samhälleliga återhämtningen genom att främja mer hygieniska och hållbara metoder. Med utgångspunkt i vår erfarenhet av industri, sjukvård och hotell samt vår vetenskaplig expertis kommer vi att fortsätta hjälpa organisationer som Manchester United att erbjuda upplevelser som skyddar folkhälsan samtidigt som vi bevarar vår planets hälsa.”

Om Manchester United

Manchester United är ett av de mest populära och framgångsrika idrottslagen i världen och spelar en av de mest populära åskådarsporterna på jorden. Under vår 143-åriga historia har vi vunnit 66 troféer, vilket har gjort det möjligt för oss att utveckla världens ledande sportvarumärke och en global gemenskap med 1,1 miljarder fans och följare. Vår stora, passionerade gemenskap ger Manchester United en global plattform för att generera betydande intäkter från flera källor, däribland sponsring, varuförsäljning, produktlicensiering, nya medier och mobiler, sändningar och matchdagar. 

Om Ecolab

Som betrodd partner till närmare tre miljoner kundanläggningar är Ecolab (ECL) den globala ledaren vad gäller lösningar och tjänster inom vatten, hygien och förebyggande av infektion. Ecolab har en årsförsäljning på 12 miljarder USD och över 44 000 medarbetare. Företaget erbjuder heltäckande lösningar, datadrivna insikter och personlig service för att främja livsmedelssäkerheten, bibehålla rena och säkra miljöer, optimera vatten- och energiförbrukningen samt förbättra den operativa effektiviteten för kunder inom livsmedels-, sjukvårds-, hotell- och industribranschen i mer än 170 länder runt om i världen.

För mer information om vårt partnerskap med Manchester United, besök den här sidan:

Den stora avsparken

 

Liknande nyheter