Two Ecolab associates working in the grass at Mexico Plant Certified as Water Stewardship Leader

Ecolabs anläggning i Cuautitlán Izcalli, Mexiko, har certifierats som ledare inom vattenförvaltning

Fallstudie om implementeringen av vattenförvaltningsstandarden från Alliance for Water Stewardship (AWS)

Bakgrund

Ecolabs tillverkningsanläggning i Cuautitlán Izcalli, Mexiko, nära Mexico City, Mexiko, är en anläggning med blandad produktion som främst producerar industriella rengörings- och steriliseringskemikalier. Anläggningen i Cuautitlán Izcalli tar vatten från Cuautitlán-Pachuca Aquifer. Spillvatten matas ut i kommunala avlopp som går till Río Cuautitlán efter behandling. I enlighet med Ecolabs åtagande kring en holistisk metod vad gäller vattenförvaltning på sina högriskanläggningar har företaget implementerat Alliance for Water Stewardships (AWS) internationella vattenstandard på anläggningen i Cuautitlán Izcalli.

 

Situationen

Teamet på Ecolabs anläggning i Cuautitlán Izcalli gjorde en bedömning av anläggningens möjlighet att minska vattenförbrukningen i hela verksamheten för att uppfylla sitt mål att minska vattenförbrukningen per ton produkt med 5 % från baslinjen för år 2021. Möjligheter till vattenminskning identifierades på följande områden: optimering av sköljrutiner i förvaringstankar och produktionstankar, ventiluppgraderingar samt förebyggande underhåll på anläggningen. Prioritering av dessa möjligheter krävde samarbete mellan teamen för hållbarhet, teknik, säkerhet, samt hälso- och miljöteamen i Cuautitlán Izcalli.

En omfattande riskbedömning utfördes där man byggde vidare på insikter från Ecolabs Smart Water Navigator, World Resources Institute (WRI) Aqueduct Atlas och WWF:s vattenriskfilter för att identifiera gemensamma och anläggningsspecifika vattenutmaningar. Implementering av projekt för minskning av vattenuttag prioriterades utifrån risksannolikhet och effekt på anläggningen och intressenter i samhället. Av de fem vattenrelaterade resultaten av AWS-standarden fokuserade Cuautitlán Izcalli på hållbar vattenbalans, bra vattenkvalitetsstatus och bra vattenförvaltning där relevans och risk för anläggningen balanseras.

Cuautitlan Izcalli Case Study numbers

Med målet att förbättra den övergripande hälsan hos lokala avrinningsområden och som en del av Ecolabs mål för påverkan för 2030 har vi prioriterat AWS-certifiering i vattenavrinningsområden med hög riskfaktor där vi är verksamma.

AWS Certification Plant Imagery

Total årlig vattenminskning på 760 000 gallons (2 900 kubikmeter), vilket motsvarar 74 000 USD i riskjusterade kostnadsbesparingar

Lösningar

Följande projekt bidrar till att förbättra anläggningens vattenbalans och har genomförts för att minska den totala vattenanvändningen:

  • Implementering av regnvattensinsamling och reningssystem för användning i hela verksamheten
  • Byte av spraybollar för optimerad tvätteffektivitet
  • Optimering av processutrustning utan tvättprocesser
  • Minskning av vattenförbrukning för regenerering av system för omvänd osmos och avjonisering
  • Installation av högeffektiva badrumsfixturer och -ventiler

Följande projekt övervägs för framtida förbättring:

  • Byte av ytterligare spraybollar för att minska förbrukningen av tvättvatten
  • Förbättringar av spillvattenbehandling som gör det möjligt för anläggningen att återvinna spillvatten och återanvända det på anläggningen
  • Ventiluppgraderingar för att minska vattenförlusten i handfat

Dessa kombinerade effekter bidrar till att anläggningen i Cuautitlán Izcalli går mot sitt mål på en vattenminskning på 5 % per år.

 
Map of Ecolab’s Cuautitlán Izcalli, Mexico Plant

Resultat

Effekt: Total årlig vattenminskning på 760 000 gallons (2 900 kubikmeter), vilket motsvarar 74 000 USD i riskjusterade kostnadsbesparingar

Ekonomiska resultat: En minskning av vattenförbrukningen på 20 % per ton produkt från baslinjen för 2020 och en minskning av vattenförbrukningen på 11 % per ton produkt fram till dagens datum från baslinjen för 2021

 

Vattenförvaltning

På anläggningsnivå ansvarar säkerhets-, hälso- och miljöchefen för spillvattentestning och efterlevnad samt redovisar utflöde. Anläggningens underhållschef ansvarar för avloppsutflöde, kontroll av vattenförbrukning och projekt för vattenbesparing samt driften av behandlingsanläggningen för spillvatten, mjukt och avjoniserat vatten samt systemet för insamling av regnvatten.

För att bibehålla en god vattenkvalitet både i processvattnet och avloppsvattnet görs interna vattentester dagligen. Detta görs i tillägg till extern testning av avloppsvattnet var tredje månad. Vattnet behandlas för att avlägsna kolloider, sediment och farliga ämnen från spillvattnet. Om ett spillvatten- eller vattenrelaterat problem skulle uppstå har anläggningen en robust handlingsplan på plats, som inkluderar en analys av den grundläggande orsaken till incidenten, en genomgång av ledningen, dokumentation i en intern rapporteringsplattform och kommunikation av mildrande strategier under månatliga anläggningsmöten. Det har inte inträffat några vattenrelaterade överträdelser på anläggningen under det senaste året.

Hållbarhetsteamet får råd och vägledning av företagets hållbarhetsråd som består av företagets affärs- och divisionschefer. Dessutom är Ecolabs ståndpunkter kring vattenförvaltning och säkerhet, hälsa och miljö (SHE) offentligt tillgängliga och fungerar som ett åtagande och vägledning kring vattenrelaterade problem och efterlevnad. Ecolabs ståndpunkt kring vattenförvaltning formaliserar dess globala engagemang kring ansvarsfull vattenförvaltning genom att identifiera möjligheter för både företaget och dess kunder att använda vattenresurser på ett sätt som främjar verksamheten, samhällen och naturen. I Ecolabs ståndpunkt kring SHE beskrivs företagets åtagande att prestera på topp vad gäller säkerhet, hälsa och miljö i hela den globala verksamheten.

 

Resan till vattenförvaltning

Utöver interna verksamhetsförbättringar pågår externa aktiviteter inom vattenförvaltning på Ecolabs anläggning i Cuautitlán Izcalli. Gemensamma utmaningar för anläggningen och relevanta, lokala intressenter omfattar vattenbrist, infrastruktur och finansiering av vattenrelaterade projekt och vattenkvalitet. För att ta itu med dessa gemensamma problem samarbetar Ecolab med andra vattenanvändare i avrinningsområdet. Teamet på anläggningen i Cuautitlán Izcalli har delat sin AWS-certifieringsresa med mer än 30 företag, icke-vinstdrivande organisationer och myndighetsinstitutioner i avrinningsområdet. Dessutom är Ecolab del av ett samarbete mellan företag i Cuautitlán som tar itu med säkerhetsincidenter i området. För att bidra till hälsan hos viktiga vattenrelaterade områden har 100 frivilliga från anläggningarna i Cuautitlán Izcalli och Lerma, Mexiko, samarbetat med The Nature Conservancy (TNC) och ProNatura för att plantera 2 000 träd i San Andres Totoltepec i Mexico City under 2019.

I september i år hjälpte mer än 90 frivilliga från anläggningarna i Cuautitlán och Lerma till att bygga mobila cisterner för låginkomstfamiljer i Piedra Grande, Huixquilucan, Estado de Mexico. Cisternerna ger dem möjlighet att lagra och filtrera vatten som sedan kan användas som dricksvatten för människor eller djur samt vid matlagning. 20 familjer och över 200 människor har nytta av detta frivilligarbete.

Utöver lokala åtgärder inom vattenförvaltning förbättrar Ecolabs globala donationsprogram, Solutions for Life, företagets mission att bevara och skydda friskvatten genom samarbeten med två lokala icke-vinstdrivande organisationer: TNC och Project WET Foundation.

Ladda ner fallstudie

Den här fallstudien togs fram för att följa AWS-indikatorerna 5.1.1, 5.2.1, 5.3.1, 5.4.1, 5.4.2, 5.5.1, 5.5.2 och 5.5.3. För mer information, kontakta sustainability@ecolab.com.

Relaterade framgångshistorier

Detta är en karusell. Använd knapparna Nästa och Föregående för att navigera, eller gå till en bild med hjälp av prickarna.

Inga relaterade framgångshistorier hittades.