TEKNIK HJÄLPER GLOBAL TANDKRÄMSTILLVERKARE ATT SPARA VATTEN OCH ÖKA PRODUKTIVITETEN

waterdropicon

INSIKT

Colgate-Palmolive har ett starkt och långvarigt engagemang i hållbarhet. Det globala företaget inom munvård, hushållsskötsel, personvård och djurnäring har som mål att senast 2020 minska vattenintensiteten i dess tillverkning med hälften, energiintensiteten med en tredjedel och absoluta växthusgasutsläpp med 25 procent, allt detta över en grundnivå för 2002. Företagets Mission Hills-anläggning i Guanajuato Estate, Mexiko, är en av världens största tandkrämsfabriker. Den tillverkar även deodorant och hård tvål. Med en stark hållbarhetskultur gör Mission Hills-anläggningen allt man kan för att spara vatten. Det är en anläggning med noll vätskeutsläpp som återanvänder behandlat spillvatten till anläggningens nyttigheter och trädgårdsskötsel. Innan man började samarbeta med Ecolab gjordes rengöring och sterilisering manuellt på anläggningen, processer med varmt vatten som tog tid och förbrukade både vatten och energi.
ecolabservicetruckicon

INNOVATION

Anläggningen bad Ecolab om hjälp med att förbättra effektiviteten och hållbarheten i dess rengörings- och steriliseringsprocesser. Ecolab införde nya lösningar i Mission Hills åtta produktionslinjer. En av dessa, rengöringsmedel från Ecolab, avlägsnar en rad olika envisa bearbetningsrester från utrustningen. Den andra, steriliseringsmedel från Ecolab, erbjuder sterilisering i ett steg med möjlighet att eliminera en sista vattensköljning.

Tillsammans ledde de till följande:

  • betydligt kortare rengöringstid
  • eliminering av manuell tvätt
  • mer pålitlig rengöring och säkrare produktkvalitet
  • markanta besparingar vad gäller tid och vatten- och energiförbrukning
  • minskade CO2-utsläpp.
Med en stark hållbarhetskultur brinner Colgate-Palmolive för att spara vatten och energi samt förbättra effektiviteten i sin globala verksamhet. Dess Mission Hills-anläggning i Mexiko, som ofta drabbas av vattenbrist, är ett bra exempel på att företaget omsätter sina principer i handling.

Liknande berättelser

Besökare som läste den här historien läste även

Detta är en karusell. Använd knapparna Nästa och Föregående för att navigera, eller gå till en bild med hjälp av prickarna.