Vår vision för rent vatten

Varför rent vatten är viktigt

Efterfrågan på dricksvatten förväntas överstiga tillgången med 40 procent inom tio år. Det innebär att företag akut behöver tänka om hur de hanterar sina vattenresurser, både för sin egen skull och för sina kunder och samhällen. För att bemöta dessa utmaningar sätter verksamheter runt om i världen ambitiösa vattenbesparingsmål – och Ecolab hjälper dem att nå dessa mål.

Förbättrad vatteneffektivitet

Ecolab hjälper sina kunder att göra mer, men med användning av mindre vatten, med hjälp av förbättrad uppvärmning och kylning, industriell hantering, avloppshantering samt rengörings- och steriliseringsprocesser.

Innovativa vattenteknologier

Ecolab använder innovativa vattenteknologier, realtidsdata och bevakning, vattenhanteringsmjukvaruverktyg, vattenbehandlingsservice och kemikalier för att hjälpa kunder implementera industriella vattenkonserveringsförsök för att minska användning av färskvatten, återanvända vatten för ökad operativ effektivitet och minska verksamhetskostnader, förbehandla vatten för att nå miljöutsläppsstandarder, behandla vatten för offentlig hälsa och säkerhet samt skydda och förlänga tillgångars livslängd.

Water Resilience Coalition image
Samarbete för att skydda världens vatten

För att fira Internationella vattendagen meddelade Ecolab att man blivit medlem i Water Resilience Coalition, ett branschdrivet initiativ från Förenta nationernas Global Compacts CEO Water Mandate. Syftet med koalitionen är att lyfta globala vattenfrågor högst upp på företagens agendor och bevara världens färskvattenresurser med hjälp av samarbetsåtgärder i vattenstressade dammar och ambitiösa, mätbara åtaganden.

Medlemsföretagen gör ett åtagande om vattenresiliens och samarbetar för att uppnå mål med fokus på: 

  • en positiv nettopåverkan på vatten
  • vattenresilienta värdekedjor
  • att höja ambitionerna vad gäller vattenresiliens genom offentligt och företagsinriktat uppsökande arbete

Framgångshistorier om vattenbehandling

Läs om hur Ecolab ingår partnerskap med kunder för hantering av rent vatten för att konservera färskvatten, öka effektivitet och minska kostnader.

No customer success stories were found.

Vatteninnovationer

Utforska våra vattenteknologier och innovationer som kan hjälpa dig nå dina mål för rent vatten.

No featured programs were found.

Vattenresurser

Ecolab är ledande inom hantering av rent vatten med verktyg, resurser och experter för att hjälpa dig spara vatten och optimera vattenkvalitet.

WRMdotcomfeature
Water risk monetizer

Water risk monetizer ger användbar information som hjälper företag att förstå vilka vattenrelaterade risker som finns och hur man kan räkna på dessa i ekonomiska termer.

Emilio Tentuta, VP corporate sustainability, water resource expert
Vattenexperter

Våra vattenexperter hjälper till att utveckla lösningar för säkerhet och framgång i alla våra verksamheter och når kunder över hela världen.

eROIpng01
Exponentiellt värde

Våra lösningar hjälper kunder att nå ambitiösa verksamhets- och miljömål. Varaktig förändring accelererar när ekonomiska och miljömässiga fördelar går hand i hand.

Legionella Risk
Hantering av legionellarisk

Vatten är inte sterilt. Det kan innehålla bakterier som legionella, som kan orsaka allvarlig sjukdom och till och med död. Aktuella utbrott har lärt oss att legionella inte är geografiskt platsspecifikt och att ingen bransch är immun mot utbrott.

Water University by Nalco Water, logo
Vattenuniversitetet

Nalco Water har skapat ett fullständigt program med olika utbildningsresurser, som e-lärande och utövarutbildning på plats i en ny högteknologisk miljö på vårt Naperville-campus.

Smart Water Navigator logo water conservation goals
Smart Water Navigator

Många företag har mål inom vattenminskning, men de flesta vet inte hur de ska uppnå dem. Ecolab Smart Water Navigator är ett praktiskt onlineverktyg som kan överbrygga det gapet, anläggning för anläggning.

Vattenvideor

Se videor som demonstrerar Ecolabs engagemang i tillgång till rent vatten.

Rent vatten för framtida generationer

Se när John Holden från tv-serien ”Earth”, som sänds på Discovery Channel, besöker Naperville i Illinois för att ta reda på hur Nalco Water hjälper företag att spara vatten för planeten.

Ecolabs värderingar i verkligheten

För de flesta studenter består studieutrustningen av en ryggsäck, några pennor och ett anteckningsblock. På en skola i Cebu i Filippinerna måste varje elev ha med sig fyra liter vatten till skolan – varje dag. Jimmy Espos, ingenjör på Nalco Water, ansåg inte att tillgång till vatten borde vara någonting för eleverna att oroa sig över, så han kom på en lösning.

Vattenkonserveringsmål

Ecolabs engagemang i konservering av rent vatten inkluderar att sätta ambitiösa mål.

Water Footprint
Minska vår egen vattenförbrukning

Vi arbetar hårt för att minska vattenanvändningen i våra egna verksamheter. Vi har sparat miljontals gallon vatten i våra anläggningar genom implementering av ett innovativt program designat för att spara vatten, energi och spillvatten och samtidigt förlänga livslängden på utrustning.

Vattenlösningar

Läs om hur Ecolab erbjuder innovativa vattenhanteringslösningar för att hjälpa kunder spara vatten för ökad operativ effektivitet, minskade verksamhetskostnader, mindre miljöpåverkan samt för att skydda offentlig hälsa och säkerhet och förlänga livslängden på utrustning.

No featured solutions were found.