1. Hem
  2. ecolab-och-green-key-samarbetar

ECOLAB OCH GREEN KEY SAMARBETAR FÖR ATT HJÄLPA HOTELL OCH RESTAURANGER RUNT OM I EUROPA ATT BLI MER HÅLLBARA

Samarbetet kommer att främja hållbarheten inom hotell- och restaurangbranschen genom att erbjuda sina medlemmar hållbara och effektiva hygienlösningar

02 december 2019
En global undersökning som genomfördes av rese- och turismföretaget TUI Group fann att 66 % av alla resenärer förväntar sig att resebranschen ska tillhandahålla och uppmuntra en mer hållbar upplevelse.

Ecolab arbetar dagligen tillsammans med kunder runt om i världen för att hjälpa dem att uppnå mer med mindre – genom att använda innovativa lösningar för att förbättra affärsresultaten, samtidigt som man skyddar viktiga tillgångar. Företagets samarbete med Green Key kommer att öka användningen av hållbara lösningar på hotell och restauranger i hela Europa, med den dubbla målsättningen att uppfylla kundernas förväntningar och samtidigt uppnå och bibehålla Green Key-certifiering.

”Vi erbjuder kunderna lösningar och tjänster som bidrar till att hålla deras verksamheter rena och trygga och ger dem möjlighet att uppnå såväl affärsmässiga som hållbarhetsrelaterade mål”, sa Maarten Potjer, vice president och general manager på Ecolabs Institutional-sektor i Europa. ”Via samarbetet med Green Key kan vi hjälpa företag inom hotell- och restaurangbranschen att möta kundernas stigande förväntningar vad gäller hållbarhet och dessutom uppnå Green Key-ackreditering.”

”Ett nära samarbete med marknadsledande och miljömedvetna företag som Ecolab ger ömsesidiga fördelar som hjälper oss att nå fler organisationer, samtidigt som det ger våra partner möjlighet att framhäva sitt åtagande om att ta sig an miljörelaterade problem”, sa Finn Bolding Thomsen, International Director på Green Key.

Mer information om Ecolabs engagemang inom hållbarhet finns här: www.ecolab.com/sustainability/product-responsibility.

###

Om Ecolab
Ecolab Inc. är en betrodd partner på närmare tre miljoner kundanläggningar och världsledande inom vatten-, hygien- och energirelaterade tekniker och tjänster som skyddar människor och viktiga tillgångar. Med en årlig försäljning på 15 miljarder USD och 49 000 medarbetare levererar Ecolab heltäckande lösningar och platsbaserade tjänster för att bidra till säkra livsmedel, rena miljöer, optimerad vatten- och energiförbrukning samt bättre operationell effektivitet för kunder inom livsmedels-, sjukvårds-, energi-, tillverknings- samt hotell- och restaurangbranschen i över 170 länder runt om i världen. www.ecolab.com

Följ oss på Twitter @ecolab, Facebook på facebook.com/ecolab, LinkedIn på Ecolab eller Instagram på Ecolab Inc.


Kontakt på Ecolab:
Laetitia Tettamanti
laetitia.tettamanti@ecolab.com


Om Green Key
Green Key är en ledande miljömärkning för anläggningar inom turistbranschen, som kräver stort fokus på miljöansvar och hållbarhet inom verksamheten.

Denna prestigefyllda miljömärkning representerar ett åtagande från företagens sida om att säkerställa att deras anläggningar uppfyller de strikta kriterierna från organisationen Foundation for Environmental Education. Green Key-märket försäkrar kunderna att de genom att välja att bo på en Green Key-anläggning bidrar till att göra skillnad när det gäller miljön. Den höga miljömässiga standard som förväntas av anläggningar med Green Key-certifiering upprätthålls med hjälp av detaljerad dokumentation och regelbundna inspektioner. Green Key-märkningen är tillgänglig för hotell, vandrarhem, små boendeanläggningar, campingplatser, semesterbyar, konferenscentrum, restauranger och sevärdheter.


Kontakt på Green Key:
Finn Bolding Thomsen
finn@fee.global

 

 

Liknande nyheter