Ecolab lanserar PROTEX360, ett tvättskyddsprogram med flera nivåer°

Integrerade lösningar för att säkerställa säker och effektiv tvätt både när det är dags att öppna igen efter COVID-19-pandemin och på längre sikt

12 juni 2020
Integrerade lösningar för att säkerställa säker och effektiv tvätt både när det är dags att öppna igen efter COVID-19-pandemin och på längre sikt

Wallisellen, Schweiz – 10 juni 2020 – Ecolab Inc., den globala ledaren inom teknik och tjänster på områdena vatten, livsmedelssäkerhet och förebyggande av infektioner, introducerar nu PROTEX360°, ett program som hjälper kommersiella tvättinrättningar och företag som hyr ut textilier att öppna verksamheten igen på ett säkert sätt och uppnå 360°-skydd.


PROTEX360° har fem stabila grundpelare: tvättlösningar för textilier, hygienplaner för att skydda linnevaror, människor och anläggningar, kontroll av biologiska föroreningar, samt teknisk support och utbildning. Den femdelade metoden hjälper verksamheter att skydda sina textilier, samt att återstarta och driva tvätterier på ett säkert och effektivt sätt.


”Sedan början av 2020 har COVID-19-utbrottet påverkat hela världen på ett aldrig tidigare skådat sätt, särskilt när det gäller hur människor lever och tänker”, sa Patrice Sarrazin, global senior portfolio manager för Ecolab Textile Care i Europa. ”För att hantera situationen har Ecolabs expertteam inom textilvård försökt hitta lösningar som kan hjälpa våra kunder och branschen som helhet att bekämpa pandemin och samtidigt betona vikten av hygien. Med PROTEX360° kan vi erbjuda tvätterier de redskap och resurser som krävs för att bibehålla säkerheten efter utbrott, nedstängningar och på längre sikt.”


Korrekt rengöring och desinficering av textilier är en grundläggande del i ett effektivt program för förebyggande och kontroll av infektion. Grundpelaren textiltvätt i PROTEX360°-lösningen betonar vikten av säkra och rena textilier och ger tvätterierna riktlinjer som hjälper dem att uppnå ett brett effektivitetsspektrum inom desinficering (bakterier, jäst, svampar, virus) med hjälp av registrerade D+-processer. Enligt den nya BPR-förordningen måste en process som är effektiv mot virus exempelvis följa standarden EN 14476.

Det har aldrig varit viktigare att textilier uppfattas som rena, fria från bakterier och hygieniska. Bara att det är rent räcker inte längre. Att kunna anpassa hygienprotokoll till ”det nya normala” efter COVID-19-utbrottet och effektivt informera om våra åtgärder har blivit en av våra viktigaste prioriteringar.”Valentina Fontana Ecolab


Marketing Manager South och projektledare för tvättskyddsprogrammet PROTEX360°

Hygienprotokoll är nödvändiga för att garantera en trygg och hälsosam miljö på arbetsplatsen. Grundpelaren för hygienplaner i tvättskyddsprogrammet PROTEX360° tillhandahåller riktlinjer, protokoll och föreskrifter för att säkerställa säker användning av de kemikalier som krävs för att rengöra och desinficera olika områden på tvättinrättningen.


Hygienstandarder för kontamineringsrisken under och efter tvätt utgör viktiga komponenter i grundpelaren i PROTEX360° som rör kontroll av biologisk förorening. Vi kan stödja tvätterier på deras väg mot certifiering (antingen enligt RAL-riktlinjerna eller EN14065- och/eller EN 14698-standarden) genom att kombinera kunskap och utbildning från Ecolabs expertteam för att implementera, övervaka och anpassa lämpliga hygienprotokoll.


”Det har aldrig varit viktigare att textilier uppfattas som rena, fria från bakterier och hygieniska. Bara att det är rent räcker inte längre. Att kunna anpassa hygienprotokoll till ”det nya normala” efter COVID-19-utbrottet och effektivt informera om våra åtgärder har blivit en av våra viktigaste prioriteringar”, förklarade Valentina Fontana, projektledare för PROTEX360°-programmet på Ecolab. ”Patient- och konsumentsäkerhet börjar i tvätten, och vi är redo att stödja våra kunder så att de kan erbjuda renare, säkrare och mer hälsosamma miljöer.”


Om du vill veta mer om PROTEX360° kan du besöka programsidan


Om Ecolab

Som betrodd partner till närmare tre miljoner kundanläggningar är Ecolab (ECL) den globala ledaren inom lösningar och tjänster på områdena vatten, hygien och förebyggande av infektioner. Ecolab har en årsförsäljning på 13 miljarder USD och mer än 45 000 medarbetare. Företaget erbjuder heltäckande lösningar, datadrivna insikter och personlig service för att främja livsmedelssäkerheten, bibehålla rena och säkra miljöer, optimera vatten- och energiförbrukningen samt förbättra den operativa effektiviteten för kunder inom livsmedels-, sjukvårds-, hotell- och industribranschen i mer än 170 länder runt om i världen.

Liknande nyheter

 

Visa alla nyheter