Ecolab kommer att leverera fem miljoner liter handsprit till NHS

För att hjälpa National Health Service att bekämpa pandemin påbörjar Ecolab en rekordstor produktion av viktiga hygienprodukter för den brittiska marknaden

08 september 2020
NHS

Ecolab levererar fem miljoner liter handsprit till NHS.

Northwich, Storbritannien – 24 augusti 2020 – Ecolab, global ledare inom lösningar och tjänster på områdena vatten, hygien och förebyggande av infektioner, kommer att leverera fem miljoner liter av handspriten Skinman Soft Protect FF till NHS Supply Chain före årsslutet. 

Ecolab har länge varit en leverantör till NHS Supply Chain och i samband med detta tillhandahållit både viktiga lösningar för förebyggande av infektioner, samt service och utbildning för säkerställa renare, säkrare och sundare miljöer inom sjukvården. Under COVID-19-pandemin har efterfrågan på infektionsförebyggande lösningar ökat och Ecolab har haft ett nära samarbete med NHS Supply Chain för att säkerställa att rätt produkter levereras till den del av NHS och resten av hälso- och socialvården där de behövs mest.  

”Ecolab har varit en pålitlig partner under den här krisen”, sa Miranda Gordon, Head of Category, Wound Care and Infection Control på NHS Supply Chain. ”Deras sjukvårdsteam finns alltid tillgängligt på telefon och har visat sig ha en fantastisk förmåga att tillhandahålla desinfektionsprodukter. Nu när toppen har passerat bygger vi upp nya lager med viktiga produkter för att se till att vi är redo, oavsett vad som händer. Vi är tacksamma för Ecolabs kontinuerliga stöd.”

För att bättre kunna möta efterfrågan på viktiga infektionsförebyggande lösningar har Ecolab ökat tillverkningskapaciteten i Europa med 700 procent. För att leverera denna rekordstora mängd handsprit till NHS Supply Chain har Ecolab mobiliserat tillverkningsanläggningen Weavergate i Northwich, Cheshire i Storbritannien. På bara sex veckor har tillverkningsteamet skapat en ny blandnings- och påfyllningslinje för att lokalt kunna producera stora mängder alkoholbaserat handrengöringsmedel för professionellt bruk. De första flaskorna fylldes och levererades i början av juli och ytterligare förbättringar kommer att göra det möjligt att tillverka en kvarts miljon flaskor i veckan från och med september. Tjugo nya medarbetare har anställts lokalt för att hjälpa det befintliga tillverkningsteamet som har mer än 50 heltidsanställda.

”Vi är jätteglada att samarbeta med NHS Supply Chain och att kunna leverera denna viktiga produkt till NHS och socialvården i Storbritannien”, sa Howard Wilkinson, Area Vice President för Ecolab Healthcare i norra och västra Europa. ”Hela Ecolab-teamet har arbetat outtröttligt för att omforma och öka vår lokala tillverkning och leverera en lösning för den lokala marknaden på mindre än sex veckor. Att vi kunde reagera så snabbt speglar kraften i att ha ett globalt företag som arbetar lokalt i Storbritannien under COVID-19-pandemin.” 

Fem miljoner liter Skinman Soft Protect FF kommer att levereras i enlitersflaskor. Skinman Soft Protect FF är ett flytande, alkoholbaserat handrengöringsmedel med en unik, hudvänlig sammansättning och full virusdödande effekt på 30 sekunder enligt EN 14476. Att använda ett alkoholbaserat handrengöringsmedel som är effektivt mot höljeförsedda virus är ett av de bästa sätten att undvika överföring av nya patogener. Ecolab har även levererat ett bredare utbud av produkter inom handhygien och ytdesinfektion som följer EN 14476 eller har begränsad spektrumaktivitet mot vacciniavirus i enlighet med EN 14476.

Ecolab brinner för att stötta sjukvårdsanläggningar i hela Europa och samarbetar med 8 700 sjukhus i mer än 90 länder runt om i världen.

Om Ecolab

Som betrodd partner till närmare tre miljoner kundanläggningar är Ecolab (ECL) den globala ledaren inom lösningar och tjänster på områdena vatten, hygien och förebyggande av infektioner. Ecolab har en årsförsäljning på 13 miljarder USD och mer än 45 000 medarbetare. Företaget erbjuder heltäckande lösningar, datadrivna insikter och personlig service för att främja livsmedelssäkerheten, bibehålla rena och säkra miljöer, optimera vatten- och energiförbrukningen samt förbättra den operativa effektiviteten och hållbarheten för kunder inom livsmedels-, sjukvårds-, hotell- och industribranschen i mer än 170 länder runt om i världen. www.ecolab.com

Följ oss på Twitter @ecolab, Facebook på facebook.com/ecolab, LinkedIn på Ecolab eller Instagram på Ecolab Inc.  

 

###

 

Liknande nyheter