Ecolab erbjuder hand- och ytdesinficeringsmedel som bevisligen dödar viruset COVID-19 på 30 sekunder

Två Ecolab-produkter som används i alla branscher i Europa har visat sig vara effektiva mot det nya coronaviruset (SARS-CoV-2)

30 november 2020
Skinman Soft Protect FF och Sirafan Speed dödar nu bevisligen viruset COVID-19

Skinman Soft Protect FF, ett alkoholbaserat handrengöringsmedel av hög kvalitet, och ytdesinfektionsmedlet Sirafan Speed har båda visat sig döda viruset som orsakar COVID-19

Wallisellen, Schweiz -  Oberoende tester har bekräftat effektiviteten hos en av Ecolabs familjer med hygien- och desinfektionsprodukter mot viruset som orsakar COVID-19. Ecolabs Skinman Soft Protect FF, ett alkoholbaserat handrengöringsmedel av hög kvalitet, och ytdesinfektionsmedlet Sirafan Speed har båda visat sig vara effektiva mot viruset som orsakar COVID-19. Testet, som samordnades av Dr Brill & Partner GmbH, utfördes av Ruhruniversitetet i Bochum, Tyskland.

Effektiv handhygien och ytrengöring är kritiskt när det gäller att förebygga spridning av virusinfektioner. Enligt flera vetenskapliga studier12 beräknas SARS-CoV-2 överleva i flera dagar på hud och olika ytor. Regelbunden rengöring och desinficering av ytor samt korrekt handhygien har identifierats som avgörande åtgärder för att bidra till att stoppa spridningen av SARS-CoV-2 enligt Världshälsoorganisationen3.

”Handtvätt och ytrengöring är ett av få vapen mot pandemin”, sa Sam de Boo, president för Western Europe Ecolab. ”Människor måste förstå och inse fördelarna med hygien. Med Ecolabs produktsortiment, som har visat sig effektivt mot viruset COVID-19, kan människor känna sig tryggare och anamma hygienbeteende snabbare för att bidra till att stoppa pandemin och skydda folkhälsan.”
Ecolabs desinfektionsmedel används i en rad kritiska branscher, däribland livsmedelstillverkning och livsmedelstjänster, återförsäljning av livsmedel, hotellbranschen, sjukvården och äldrevårdsinrättningar. Dessa branscher förlitar sig på att hygienrutiner, som handtvätt och ytdesinfektion, följs för att kunna skydda sina anställda, patienter och kunder. Ecolab erbjuder vägledning och protokoll för att säkerställa effektiv produktanvändning och desinficering.

Om produkterna

Skinman Soft Protect FF är ett flytande, alkoholbaserat handrengöringsmedel med en unik, hudvänlig sammansättning och full virusdödande effekt på 30 sekunder enligt EN 14476. Det är effektivt mot bakterier, jäst och virus. Denna formula av hög kvalitet erbjuder viktigt hudskydd genom sina återfuktande och regenererande egenskaper.

Sirafan Speed är ett snabbverkande ytdesinfektionsmedel i brukslösning som inte behöver sköljas bort och är effektivt mot bakterier, svamp och höljeförsedda virus. De kombinerade effekterna av de aktiva ingredienserna ger snabbverkande desinficering av ytor som kommer i kontakt med livsmedel, som tillredningsbord, skärmaskiner och skivare.

Ecolab erbjuder även ett brett sortiment av andra produkter inom handhygien och ytdesinficering som, precis som dessa två produkter, följer de europeiska reglerna för biocidprodukter, EN 14476, vilket innebär att de är effektiva mot höljeförsedda virus, däribland coronavirus.

Om Ecolab


Som betrodd partner till närmare tre miljoner kundanläggningar är Ecolab (ECL) den globala ledaren inom lösningar och tjänster på områdena vatten, hygien och förebyggande av infektioner. Ecolab har en årsförsäljning på 13 miljarder USD och mer än 45 000 medarbetare. Företaget erbjuder heltäckande lösningar, datadrivna insikter och personlig service för att främja livsmedelssäkerheten, bibehålla rena och säkra miljöer, optimera vatten- och energiförbrukningen samt förbättra den operativa effektiviteten för kunder inom livsmedels-, sjukvårds-, hotell- och industribranschen i mer än 170 länder runt om i världen.

Följ oss på Twitter @ecolab, Facebook på facebook.com/ecolab, LinkedIn på Ecolab eller Instagram på Ecolab Inc.

Mediakontakt:
Laetitia Tettamanti
Communications Manager, Ecolab Europe
Laetitia.tettamanti@ecolab.com
+44 7795300685

1 Aerosol and surface stability of HCoV-19 (SARS-CoV-2) compared to SARS-CoV-1. van Doremalen N, Bushmaker T, Morris DH, Holbrook MG, Gamble A, Williamson BN, Tamin A, Harcourt JL, Thornburg NJ, Gerber SI, Lloyd-Smith JO, de Wit E, Munster VJ. N Engl J Med. 2020 Mar 17. doi: 10.1056/NEJMc2004973.. PMID: 32182409.
2 Ryohei Hirose, Hiroshi Ikegaya, Yuji Naito, Naoto Watanabe, Takuma Yoshida, Risa Bandou, Tomo Daidoji, Yoshito Itoh, Takaaki Nakaya, Survival of SARS-CoV-2 and influenza virus on the human skin: Importance of hand hygiene in COVID-19, Clinical Infectious Diseases, , ciaa1517, https://doi.org/10.1093/cid/ciaa1517
3 https://www.who.int/infection-prevention/campaigns/clean-hands/WHO_HH-Community-Campaign_finalv3.pdf


Liknande nyheter