Ecolab bidrar till att säkerställa att ett av Europas största vaccinationscenter är rent och säkert

Ecolab tillhandahåller rengörings- och desinfektionslösningar samt expertis för att bidra till att säkert administrera vaccin till upp till 7 000 personer om dagen på O2 Universum, en del av O2 Arena i Prag, den största sport- och evenemangsanläggningen i centrala och östra Europa.

04 maj 2021
Person getting vaccinated in O2 Universum vaccination center

Mobillette Healthguards

I och med ökande vaccinationssiffror och ett minskat antal COVID-19-fall börjar många länder i Europa se ljuset i slutet av pandemitunneln. För inte så många veckor sedan hade Tjeckien de högsta COVID-19-relaterade dödsfallen i världen sett till procentandel av befolkningen1 och nu i veckan planerar myndigheterna i landet att börja släppa på restriktionerna. Centralt i deras åtgärder för att avsluta nedstängningen och minska spridningen av infektion är att skynda på administrationen av vaccin. Ecolab har inlett ett samarbete med O2 Universum, en del av O2 Arena-anläggningen i Prag, för att förbereda Tjeckiens största vaccinationscenter, som öppnar dörrarna den 3 maj 2021.

Konferenscentret förbereder sig på att vaccinera upp till 7 000 personer om dagen. Omvandlingen av O2 Universum till ett av Europas största vaccinationscenter krävde en partner som kunde bidra med expertis inom hälsovård och förebyggande av infektioner för att utbilda vaccinadministratörer och tillhandahålla kritiska rengörings- och desinfektionslösningar.

Impressions from Ecolab associates helping to set-up the O2 Universum vaccination center in prague

O2 Universum har gjorts om från en konsert- och sporthall till ett vaccinationscenter under flera veckor, med 24 stationer på 13 000 kvadratmeter. Varje station är utrustad med lösningar från Ecolab, däribland 24 Mobillette Healthguards, våtservetter, alkoholbaserat handrengöringsmedel och ytdesinfektionsmedel i sprejform. Efter utbildningen kan varje station och dedikerat team hantera patientflödet och effektivt desinficera arbetsytan efter en vaccination. På hela centret finns mer än 140 Nexa-behållare för handdesinfektion. 

”Vi är stolta över att kunna stötta myndigheterna och Prags militärsjukhus i denna djärva och viktiga insats att göra om en underhållningsanläggning till en vaccinationsplats för tusentals personer varje dag”, sa Jan Bohacek, vice president, Institutional, Central- och Östeuropa samt Ryssland på Ecolab. ”Våra team har samarbetat nära med arena- och sjukhusledningen för att bidra till att utbilda personal i rengörings- och desinfektionsrutiner och implementera dessa toppmoderna vaccinationsstationer för att säkert hantera det stora patientflödet.”


”Våra team har samarbetat nära med arena- och sjukhusledningen för att bidra till att utbilda personal i rengörings- och desinfektionsrutiner och implementera dessa toppmoderna vaccinationsstationer för att säkert hantera det stora patientflödet.”


Jan Bohacek
Vice president, Institutional, Central- och Östeuropa samt Ryssland på Ecolab

Centret har ett ambitiöst mål att vaccinera en miljon personer innan årets slut. Ecolab är redo att stötta de dedikerade teamen som arbetar dygnet runt, vilket man redan gör på dussintals andra vaccinationscenter i Europa, och tillhandahålla rengörings- och desinfektionslösningar samt expertis där det behövs som mest.

 

REFERENSER:

1 https://ourworldindata.org/covid-deaths

Liknande nyheter