Ecolabs nya handhygienlösningar för säkra händer

Epicare 5 AB, Epicare 5 Foam och ECO-CLIN Hand – handhygienlösningarna som tar handhygienen på din arbetsplats till nästa nivå

30 november 2022
Ecolab Hand Hygiene Solutions

Ecolabs handhygienlösningar, Epicare 5AB, Epicare 5 Foam och Eco-Clin Hand.

Att införa effektiva hygienrutiner och -produkter är ett av de enklaste sätten att minska risken för korskontaminering och förebygga smittspridning i din verksamhet. Att arbeta med en enda leverantör av lösningar för rengöring, desinfektion och handhygien kan bidra till att säkerställa att företaget är skyddat och att driftskostnaderna sänks. 

Ecolab Inc, den globala ledaren inom hygienlösningar och förebyggande av infektioner, har lanserat en rad nya handhygienprodukter. 

Här presenteras Epicare 5 AB och Epicare 5 Foam, två nya anpassningsbara handhygienlösningar som finns i både flytande och skummande versioner och utnyttjar den senaste tekniken för hudkompatibilitet och kraftigt bakteriedödande effekt. De två medlen är noggrant utformade för att kunna användas regelbundet av personal inom sjukvård, restaurang och storkök samt turismnäringen och är fria från kvartära ammoniumföreningar, parfym och färgämnen, vilket gör dem särskilt lämpliga för användning på platser där livsmedel hanteras.

Epicare 5 AB och Epicare 5 Foam är milda och varsamma mot händerna tack vare ett innehåll som både rengör och återfuktar, vilket innebär att de lämpar sig utmärkt för regelbunden användning. Produkterna ger dessutom maximal rengöringseffekt och är registrerade som (EN 1499, bakteriedödande, EN 1276 och EN 13727, jästsvampsdödande samt EN 1650 och EN 13624, EN 14476 mot virus med hölje) i tillägg till sin höga hudkompatibilitet. 

Epicare 5 Foam har en unik användarvänlig skummande sammansättning som i kombination med doseringslösningen NEXA ger effektiv och hållbar handhygien, vilket bidrar till en ökad renlighetsstandard genom att förebygga smitta och livsmedelsburna sjukdomar. Nexas lufttäta förpackningar är inte bara enkla att återvinna, utan de hopfällbara flaskorna gör det också möjligt att få ut upp till 99 % av innehållet, vilket minskar mängden produktavfall.

Vi introducerar dessutom ECO-CLIN HAND, vår milt parfymerade handtvål som är noggrant utformad med tillsatt blomdoft och ett rengöringsmedel med pH 5,5 som ger maximal hudrengöringseffekt samtidigt som det bevarar hudens naturliga pH-värde för att öka gästtillfredsställelsen på offentliga toaletter.


”Handtvätt är ett av de få vapen vi har emot pandemier. Människor måste förstå och inse fördelarna med hygien. Med Ecolabs produktsortiment som har bevisad effekt mot virus kan människor känna sig tryggare och anamma hygienvanor snabbare, vilket bidrar till att skydda folkhälsan.”


Sam de Boo
EVP och President, globala marknader

Ecolabs desinfektionsmedel används i en rad känsliga branscher, däribland livsmedelstillverkning och livsmedelstjänster, återförsäljning av livsmedel, hotellbranschen, sjukvården och äldrevårdsinrättningar. 

Epicare 5 ABEpicare 5 FoamDitt företag i trygga händer

 

Liknande nyheter