Ecolab och Microsoft kommer tillsammans att visa upp lösningar inom hållbarhet och smart vattenhantering på Hannover Messe 2023

07 april 2023
people, industrial, worker

  • Ecolab har annonserat ett utökat samarbete inför mässan.
  • De två företagen kommer att visa upp teknik som kan hjälpa företag att nå sina hållbarhetsmål.
  • Nya digitala verktyg i kombination med noggrant utvalda kemikalier, avancerad analys och automatisering kan bidra till att öka vatten- och energieffektiviteten, höja tillverkningsprestandan och bibehålla lönsamheten för industriföretag.

 

Ecolab kommer att finnas hos Microsoft på Hannover Messe 2023. Inför mässan har de två företagen annonserat ett utökat samarbete som kommer att utnyttja teknik för att öka effektiviteten i industriella tillämpningar. Målsättningen är att främja hållbarhet med hjälp av kraften i vatten – när vattenförbrukningen minskar, minskar även energiförbrukningen, vilket hjälper industriföretag att uppnå sina hållbarhetsmål på ett lönsamt sätt.

World Resources Institute förutspår att skillnaden mellan tillgång och efterfrågan på vatten kommer att uppgå till 56 % år 2030. Dessutom bidrar den globala vattenförbrukningen och -distributionen med ca 10 % av alla växthusgaser. Smart vattenhantering kan hjälpa företag att utveckla strategier för att minska sin vatten- och energiförbrukning, samtidigt som företagets resultat förblir en prioritet. 

”Klimatkrisen förvärras allt mer. Företag kan bemöta detta genom att ta sig an en särskilt viktig resurs – vatten”, sa Michael Cerilli, Vice President, Digital Growth på Ecolab. ”Digitaliseringen av vatten och möjligheten att analysera de data som samlas in ger oss en bättre bild av vattenförbrukningen hos industriföretag. När den här informationen kombineras med Ecolabs institutionella expertis och företagen inför våra digitala verktyg och automatiserade tekniker på sina anläggningar kan de snabbt implementera lösningar som gör dem mer effektiva och hållbara, samtidigt som lönsamheten upprätthålls.”

 

Ecolabs expertis

Förutom att ge ytterligare insikter om samarbetet med Microsoft planerar Ecolab även att visa upp ett flertal innovationer som nyligen har lanserats eller vidareutvecklats.

Ecolab presenterade nyliven sitt Water for Climate™-program som erbjuder heltäckande lösningar, inklusive granskning, rådgivning, teknik, sammansatta kemikalier och digitala lösningar som hjälper företag att ta fram strategier för att reducera, återanvända och återvinna vatten i alla delar av sin verksamhet – samtidigt som företagets resultat och lönsamhet fortfarande prioriteras. Programmet fokuserar på att tillhandahålla lösningar som hjälper företag i olika branscher – inklusive tillverkning, energi, mat och dryck, samt förpackningar – att öka sin hållbarhet och nå sina tillväxtmål parallellt.

Ecolab planerar även att visa upp sina innovativa smarta vattenhanteringslösningar, som 3D TRASAR™-tekniken och digitala tjänster som drivs av den digitala analysplattformen ECOLAB3D™. Ecolab utnyttjar digital teknik, som uppkopplad IoT, preskriptiv och prediktiv analys, digital tvillingteknik, samt förstärkt och blandad verklighet, i kombination med noggrant utvalda kemikalier, automatisering och realtidsövervakning för att ge insikter som kan leda till snabba åtgärder och resultat. 

Ecolabs digitala ekosystem ansluts till Ecolab Global Intelligence Center, ett globalt nätverk som kopplar samman industritillgångar och -anläggningar på sex platser runt om i världen med experter som tillhandahåller realtidsövervakning av vattenförbrukning, -kvalitet och -prestanda. Teamet utnyttjar ECOLAB3D-plattformen som utvärderar information från över 30 000 vattenhanteringssystem i olika delar av världen och samlar in mer än 90 miljarder datapunkter varje år. Indata på anläggningsnivå, molnbaserad infrastruktur och företagsövergripande tjänster omvandlar den insamlade datan till användbara insikter.

 

Utökat samarbete med Microsoft

Ecolab samarbetar med Microsoft för att utveckla lösningar som utnyttjar de unika styrkorna hos de två organisationerna. Tillsammans planerar de att bidra till att sammanställa vatten- och hållbarhetsdata för företag som använder både Microsoft Cloud for Sustainability och ECOLAB3D. Förutom sänkta kostnader kommer den gemensamma lösningen även att centralisera data om vattenförbrukning och sammanföra den med annan miljömässig, ekonomisk och operationell information. Detta kommer att leda till förbättrad rapportering och därmed hjälpa verksamheter att utnyttja Microsoft Cloud for Sustainability och ECOLAB3D för att uppnå sina mål. 

”Hannover Messe är en fantastisk möjlighet att visa upp hur Ecolab och Microsoft samarbetar för att främja innovation och hållbarhet i hela den industriella sektorn”, sa Tony Stanich, SVP, Marketing på Nalco Water, ett Ecolab-företag. ”Vi är jätteglada att kunna visa världen hur det här samarbetet verkligen levererar vad det lovar när det gäller att utnyttja digital teknik och använda den för att göra banbrytande framsteg mot hållbara verksamheter.”

 

Besökare på Hannover Messe

Hannover Messe är en av Europas största branschmässor, där ca 500 företag presenterar nya industriella lösningar. Den pågår den 17–21 april på Hannovers nöjespark. Mässan förväntas locka över 75 000 besökare och 2 500 utställare från olika branscher, inklusive transport, tillverkning, elektronik, mat och dryck, samt kemikalier. 

Ecolab kommer att visa upp sina lösningar i Microsofts monter, monter G06 i Hall 17 i Digital Factory Fair. Ecolabs experter kommer att finnas på plats för att träffa besökare och ge mediaintervjuer. Ytterligare information om Ecolabs närvaro på mässan finns på ecolab.com/hannover-messe-2023.

 

”Vi är jätteglada att kunna visa världen hur det här samarbetet verkligen levererar vad det lovar när det gäller att utnyttja digital teknik och använda den för att göra banbrytande framsteg mot hållbara verksamheter.”

Tony Stanich

Senior Vice President, Marketing

Liknande nyheter