Ecolabs resursgrupper för medarbetare har fått två utmärkelser på Diversity Impact Awards under konferensen Talent Dimensions Global ERG Network 2023

20 oktober 2023
Ecolab associates accepting the Talent Dimension’s 2023 Diversity Impact Award for Top 10 of enterprise-wide ERG programs and Top 25 individual ERG.

Ecolabs ERG-program hamnade bland de 10 främsta resursgrupperna för medarbetare hos företag, och Ecolabs Pride ERG uppmärksammades som en av de 25 främsta enskilda resursgrupperna för medarbetare vid prisutdelningsceremonin för 2023 års Diversity Impact Awards under konferensen Global ERG Network i Washington, D.C. Utmärkelserna hyllar arbetet som Ecolabs medarbetare gör för att skapa en mångfaldig och inkluderande arbetsplats.   

”Jag är otroligt stolt över våra resursgrupper för medarbetare och deras bidrag till vårt arbete med att främja en inkluderande kultur på Ecolab”, sa Laurie Marsh, executive vice president för Human Resources och global executive sponsor för Ecolabs Pride ERG. ”Våra olika perspektiv är vår främsta styrka och en drivkraft bakom innovation och tillväxt på företaget. Våra resursgrupper för medarbetare säkerställer att alla röster blir hörda.” 

För att resursgrupper ska utnämnas till en av de 10 eller 25 främsta måste de visa att de har gjort betydande bidrag och haft stort inflytande på arbetet med att främja mångfald, jämlikhet och inkludering på sitt företag. Sökande till 2023 Diversity Impact Awards valdes ut baserat på följande sex påverkansparametrar:

  • Bevisad påverkan på organisationen
  • Bevisad påverkan på personalbemötandet
  • Bevisad medverkan i främjandet av en inkluderande kultur
  • Bevisat engagemang hos ledningen
  • Mätningar och ansvarstagande
  • Kommunikation och utbildning

Ecolabs Pride ERG är ett stödnätverk för medarbetare som identifierar sig som HBTQ+ eller som stöttar denna grupp och har som mål att göra medlemmarna mer synliga och främja en Pride-vänlig inställning på hela Ecolab. Pride samarbetar med ledningen och medarbetarna för att skapa initiativ som stöttar HBTQ+-personer.

Exempelvis förespråkade och ledde Pride arbetet med att öka antalet könsneutrala toaletter på Ecolabs kontorsanläggningar. Nu finns sju toaletter av den här typen på Ecolabs huvudkontor, vilket bidrar till att öka säkerheten och känslan av inkludering bland medarbetarna. I samarbete med Benefits-, DE&I- och Communications-teamen har Pride-gruppen även utvecklat en förmånsguide för HBTQ+, en resurs med de interna förmåner som har störst sannolikhet att hjälpa medarbetare från HBTQ+-gruppen.  

Mer än 7 000 medarbetare är engagerade i Ecolabs 11 grupper, som alla har initierats eller leds av medarbetare. De representerar olika kulturer, upplevelser och bakgrunder från 72 länder. 

Talent Dimensions är en av många institutioner som har gett Ecolab erkännande för dess framsteg och påverkansarbete inom mångfald, jämlikhet och inkludering. Andra erkännanden omfattar att ha utsetts till ett av de 50 främsta företagen att arbeta för av DiversityInc., att ha placerat sig på Bloombergs Gender Equality Index och att ha utsetts till ett av de främsta företagen att arbeta för av Human Rights Campaign. 

Under de senaste åren har Ecolab utökat såväl sina initiativ inom mångfald, jämlikhet och inkludering som karriärmöjligheterna för olika grupper, exempelvis har man ökat fokus på mångfald vid rekrytering på chefs- och ledningsnivå. Ecolabs resursgrupper för medarbetare har spelat en viktig roll i dessa framsteg och kommer fortsätta göra det under kommande år. 

”Jag har haft nöjet att själv få se hur våra resursgrupper för medarbetare har format organisationen och dess utveckling”, sa Dexter Davis, vice president för Global Diversity Equity & Inclusion på Ecolab. ”Detta erkännande är ett bevis på deras hårda arbete och kontinuerliga engagemang för att skapa en mer mångfaldig och inkluderande arbetsplats och värld.” 


Om Ecolab

Ecolab (NYSE:ECL), en betrodd partner för miljontals kunder, är en global ledare inom hållbarhet som erbjuder lösningar och tjänster inom vatten, hygien och förebyggande av infektioner för att skydda människor och viktiga resurser. Genom att bygga vidare på hundra år av innovation uppnår Ecolab en årsförsäljning på 14 miljarder dollar. Företaget har 47 000 medarbetare och är verksamt i mer än 170 länder runt om i världen. Företaget erbjuder omfattande, vetenskapsbaserade lösningar, datadrivna insikter och service i världsklass för att främja livsmedelssäkerheten, bibehålla rena och säkra miljöer samt optimera vatten- och energiförbrukningen. Ecolabs innovativa lösningar förbättrar den operativa effektiviteten och hållbarheten för kunder inom livsmedel, sjukvård, life sciences, hotell och industri. www.ecolab.com

Följ oss på LinkedIn @Ecolab, Twitter @Ecolab, Instagram @Ecolab_Inc och Facebook @Ecolab.

 


Liknande nyheter