Ecolab finns än en gång med på CDP:s A-listor för ledarskap inom vatten och klimat

06 februari 2024
Water and CDP 2023 logo

Ecolabs bibehållna ledarskapsrankning reflekterar företagets förmåga att åstadkomma positiva förändringar genom att agera på ett positivt sätt

Ecolab Inc., en global ledare inom hållbarhet som erbjuder lösningar och tjänster inom vatten, hygien och förebyggande av infektioner för att skydda människor och viktiga resurser, meddelade idag att man än en gång har fått erkännande för sitt ledarskap inom företagsinsyn och sitt arbete kring klimatförändringar och vattensäkerhet av CDP, en global välgörenhetsorganisation inom miljöområdet, som återigen har inkluderat företaget på sin årliga A-lista.

Ecolab har fått klassificeringen A inom både klimatförändring och vattensäkerhet, och tillhör de 1 % främsta företagen bland de mer än 23 000 som utvärderades med hjälp av data från CDP:s frågeformulär kring klimatförändring och vattensäkerhet för 2023.

Detta är femte året i rad som Ecolab får erkännande av CDP för vattensäkerhet och tredje året i rad för klimat.

”Ecolab utvecklar både sin verksamhet och sin påverkan på världen genom att göra rätt saker vid rätt tidpunkt”, sa Christophe Beck, Chairman och CEO, Ecolab. ”Vår fortsatta ledande position inom klimatförändring och vattensäkerhet, som A-klassificeringen från CDP är ett bevis på, visar att Ecolabs mer än 48 000 medarbetare lever upp till vår målsättning att skydda världens viktigaste resurser tillsammans med våra kunder.”

CPD följer TCFD-ramverket och har den största miljödatabasen i världen. Deras bedömningar används brett för att driva investerings- och anskaffningsbeslut som främjar en hållbar och motståndskraftig ekonomi med nollutsläpp. Under 2023 bad över 740 finansinstitut med tillgångar värda mer än 136 biljoner USD företag att tillhandahålla data om miljöpåverkan, risker och möjligheter via CDP:s plattform. Rekordmånga företag – 23 000 – svarade.

”Grattis till alla företag på CDP:s A-lista, och till de företag som har påbörjat eller accelererat sin resa mot miljötransparens under 2023”, sa Cherry Madera, CEO på CDP. ”Det är bara genom att utelämna viktig information som företagen kan visa att de tar den viktiga roll de spelar i att säkra en naturpositiv framtid med nollutsläpp på allvar.”

CDP använder en detaljerad och fristående metodik för att bedöma företag och ger dem ett betyg mellan A och D baserat på i hur stor utsträckning de är öppna kring, medvetna om och hanterar miljörisker, samt i hur hög grad de visar prov på bästa praxis inom ledarskap i miljöfrågor, exempelvis genom att sätta ambitiösa och meningsfulla mål.

Den kompletta listan med företag på årets A-lista från CDP finns här:

https://www.cdp.net/en/companies/companies-scores


Kyle Kapustka
651-250-4724
MediaRelations@Ecolab.com

Källa: Ecolab Inc.

Om Ecolab

Ecolab (NYSE:ECL), en betrodd partner för miljontals kunder, är en global ledare inom hållbarhet som erbjuder lösningar och tjänster inom vatten, hygien och förebyggande av infektioner för att skydda människor och viktiga resurser. Genom att bygga vidare på hundra år av innovation uppnår Ecolab en årsförsäljning på 14 miljarder dollar. Företaget har 48 000 medarbetare och är verksamt i mer än 170 länder runt om i världen. Företaget erbjuder omfattande, vetenskapsbaserade lösningar, datadrivna insikter och service i världsklass för att främja livsmedelssäkerheten, bibehålla rena och säkra miljöer samt optimera vatten- och energiförbrukningen. Ecolabs innovativa lösningar förbättrar den operativa effektiviteten och hållbarheten för kunder inom livsmedels-, sjukvårds-, life science-, hotell- och industribranschen. www.ecolab.com

Följ oss på LinkedIn @Ecolab, Twitter @Ecolab, Instagram @Ecolab_Inc och Facebook @Ecolab.

Om CDP

CDP är en global välgörenhetsorganisation som driver världsomfattande miljöinsynssystem för företag, städer, länder och regioner. CDP grundades 2000 och samarbetar med över 740 finansinstitut som har tillgångar värda mer än 136 biljoner USD. Organisationen ledde utvecklingen mot att använda kapitalmarknader och företagsanskaffning för att motivera företag att vara öppna kring sin miljöpåverkan, minska sina växthusgasutsläpp, samt skydda vattenresurser och skogar.

Mer än 24 000 organisationer runt om i världen publicerade data via CDP under 2023, inklusive över 23 000 företag – däribland börsnoterade företag värda två tredjedelar av det globala börsvärdet – och mer än 1 100 städer, länder och regioner. CPD följer TCFD-ramverket och har den största miljödatabasen i världen. Deras bedömningar används brett för att driva investerings- och anskaffningsbeslut som främjar en hållbar och motståndskraftig ekonomi med nollutsläpp. CDP är en av grundarna till Science Based Targets-initiativet, We Mean Business-koalitionen, The Investor Agenda och Net Zero Asset Managers-initiativet. Besök cdp.net eller följ @CDP för att ta reda på mer.

(ECL-C)

 

Liknande nyheter