Ecolab utser Judson Althoff till styrelseledamot

22 februari 2024
Judson Althoff headshot

Styrelsen för Ecolab Inc. har utsett Judson Althoff, Microsofts CCO, till styrelseledamot för Ecolab från och med den 21 februari 2024. Judson Althoff kommer att vara en oberoende styrelseledamot och medlem i revisions- och ekonomikommittéerna.

”Judsons globala erfarenhet av ledarskap, försäljning, drift och ledning inom högteknologi gör honom till ett utmärkt tillskott till vår styrelse. I samband med att vi påskyndar våra investeringar och ökar vårt fokus på digital innovation som kan bidra till Ecolabs långsiktiga lönsamma tillväxt kommer vi att kunna dra nytta av hans djupgående kunskap om artificiell intelligens, molntjänster och det globala ekosystemet inom teknik. Det är en ära att välkomna honom till Ecolab-teamet”, sa Christophe Beck, Ecolabs chairman och chief executive officer.

”Ecolab har en stark styrelse som fokuserar på att ge företagets aktieägare konsekvent avkastning. Det är viktigt för oss att granska och förnya styrelsens sammansättning för att säkerställa att våra ledamöter har relevant expertis och erfarenhet. Det ska bli roligt att välkomna Judson och vi är glada över den långtgående kommersiella och digitala erfarenhet han tar med sig till Ecolabs styrelse”, sa Dave MacLennan, lead independent director för Ecolabs styrelse.

”Jag har själv sett hur Ecolab arbetar för att hjälpa sina kunder att nå sina verksamhets- och hållbarhetsmål genom att utnyttja sin unika globala expertis och digitala teknik, så det är en ära att bli en del av företagets styrelse. Jag ser fram emot att arbeta med dem för tillvarata nya tillväxtmöjligheter och bygga vidare på Ecolabs framgångsrika historia”, sa Judson Althoff.

Althoff, 51, är en erfaren ledare med omfattande global erfarenhet inom ledning och teknik. Idag är han executive vice president och chief commercial officer på Microsoft Corp., där han ansvarar för försäljningsstrategi, tillämpning och tillväxt i företagets kommersiella verksamhet som omfattar storföretag, den offentliga sektorn, små och medelstora företag, tjänster, utvecklare och medarbetare i över 120 regionala och nationella dotterbolag runt om i världen. Under hans ledarskap har Microsoft redovisat kontinuerlig vinst inom kommersiella molntjänster och samarbetat med kunder för att erbjuda nya innovationer inom teknologi. Innan han började på Microsoft 2013 hade Althoff höga chefs- och säljbefattningar på Oracle och EMC. Han har en kandidatexamen i maskinteknik från Illinois Institute of Technology.

Om Ecolab

Ecolab (NYSE:ECL), en betrodd partner för miljontals kunder, är en global ledare inom hållbarhet som erbjuder lösningar och tjänster inom vatten, hygien och förebyggande av infektioner för att skydda människor och viktiga resurser. Genom att bygga vidare på hundra år av innovation uppnår Ecolab en årsförsäljning på 15 miljarder dollar. Företaget har 48 000 medarbetare och är verksamt i mer än 170 länder runt om i världen. Företaget erbjuder omfattande, vetenskapsbaserade lösningar, datadrivna insikter och service i världsklass för att främja livsmedelssäkerheten, bibehålla rena och säkra miljöer samt optimera vatten- och energiförbrukningen. Ecolabs innovativa lösningar förbättrar den operativa effektiviteten och hållbarheten för kunder i livsmedels-, sjukvårds-, life science-, hotell- och industribranscherna.

www.ecolab.com

Följ oss på LinkedIn @Ecolab, Twitter @Ecolab, Instagram @Ecolab_Inc och Facebook @Ecolab.

(ECL-C)

Kontakter för investerare:

Andrew C. Hedberg

+1 651 250 2185

Cairn Clark

+1 651 250 2291

Mediakontakt:

Nigel Glennie

+1 651 250 2576

MediaRelations@Ecolab.com

Källa: Ecolab Inc.

Liknande nyheter