Ecolabs åtagande kring samhälls- och miljöansvar

26 februari 2024
Ecolab associates volunteering during the company’s 100th Anniversary Global Weeks of Service event.

Ecolab brinner för att stötta program och initiativ som skyddar människor och natur i de samhällen där vi lever och arbetar. Våra medarbetare visar prov på detta åtagande genom att bidra med tusentals volontärtimmar varje år, vilket är ett exempel på hur vi strävar efter att främja blomstrande ekosystem och samhällen runt om i världen.

Under 2023 har Ecolabanställda från 44 länder och från alla nivåer och avdelningar inom företaget utfört 40 000 timmars volontärarbete i sina lokalsamhällen. För att fira Ecolabs 100-årsjubileum annordnades globala hjälpveckor i juni där våra medarbetare ägnade sig åt miljövårdsprojekt, som att städa upp i parker och på stränder, plantera träd och andra aktiviteter som bidrog till upprustningen av offentliga platser. I Australien, Nya Zeeland och Fiji deltog mer än 200 medarbetare i 10 promenader där de plockade 500 pund skräp och planterade 150 träd.

”Volontärarbetet som våra anställda utför i sina samhällen runt om i världen har en stor positiv effekt”, sa Kris Taylor, vice president, Global Community Impact, och president, Ecolab Foundation. ”Vi har byggt upp en kultur där vi ger tillbaka och tillsammans kan vi göra exponentiell skillnad.”

Liknande insatser genomfördes i Kanada, Ungern, Nederländerna, Kenya, Mexiko, Portugal, Spanien, Schweiz, Filippinerna, Italien, Slovenien och flera delstater i USA, vilket visar hur engagerade våra medarbetare är i att förbättra sina insatser och samhällen.

I Mexiko City arbetade en grupp medarbetare med att bevara jordbruksmetoden med chinampas, en uråldrig teknik som har en viktig roll i att bevara regionens biologiska mångfald. Deras insatser ledde till en markant ökning av majsskörden, vilket visar vilken långsiktig effekt våra medarbetares insatser får, bortom tiden de lägger på volontärarbete.

Utanför de globala hjälpveckorna fortsatte volontärarbetare från Ecolab att göra skillnad under året. I Mexiko planterade en grupp mer än 600 träd i El Tepozan Ecotourism Park i Ajusco, vilket bidrog till att återställa områden som har skadats av skogsbränder.

Vi är stolta över att se våra medarbetare öka välbefinnandet för människor i samhällena omkring dem, och ser fram emot deras fortsatta bidrag under 2024.

”Vi har byggt upp en kultur där vi ger tillbaka och tillsammans kan vi göra exponentiell skillnad.”

Kris Taylor

Vice President, Global Community Impact och President, Ecolab Foundation

Liknande nyheter