IMPACTful Dialogues: Nick Alfano

29 februari 2024

I det här avsnittet av poddserien IMPACTful Dialogues välkomnar värden Dexter Davis gästen Nick Alfano, executive vice president och president för Ecolabs Industrial-grupp.

Under Black History Month tar vi ett steg tillbaka för att reflektera över hur långt Ecolab har kommit när det gäller att utveckla och stötta våra resursgrupper för medarbetare (ERG) och utmaningarna vi fortfarande arbetar med. EcoEssence, som har vuxit och nu har över 1 200 medlemmar runt om i världen, är ett bra exempel på den positiva effekten våra ERG:er har och på Ecolabs löpande engagemang kring mångfald, jämställdhet och inklusivitet (DE&I).

För att diskutera vikten av ERG:er träffade Dexter Davis, vice president, Human Resources, Global Diversity, Equity and Inclusion, EcoEssences nya exekutiva sponsor, Nick Alfano, executive vice president och president, Global Industrial, för den första IMPACTful Dialogues-intervjun. Ecolabs poddserie, som presenteras av Dexter, pratar med ledare som berättar om sina erfarenheter och sitt ledarskap i olika länder och befattningar i serien IMPACTful Dialogues, vilket står för Inclusion (Inkludering), Mindfulness, Purpose (Syfte), Awareness (Medvetenhet), Collaboration (Samarbete) och Trust (Förtroende).

Här är några höjdpunkter från samtalet.

Dexter: Hur är det att ta sig an den här nya rollen som exekutiv sponsor för EcoEssence och verkligen få möjlighet att arbeta med företagets ledare, och hur känner du inför den här rollen?

Nick: Jag tror verkligen på kraften i de band som knyts inom företaget tack vare ERG:erna. När jag upptäckte EcoEssence och fick veta mer om dess målsättning att främja karriärmöjligheter för svarta och afroamerikaner kändes det rätt. Förra hösten fick jag möjlighet att delta i Executive Leadership Council, en organisation som arbetar för att hjälpa svarta människor i arbetslivet, och jag känner verkligen att EcoEssence och Ecolab främjar detta. Och det var därför jag sa ja när jag blev ombedd att bli exekutiv sponsor för EcoEssense.

Dexter: Nick, du har nått framgång här på Ecolab, och du har jobbat med flera projekt där du var tvungen att bryta ner interna barriärer för att hjälpa teamen. Hur har detta engagemang gjort skillnad för ditt team och främjat din karriär?

Nick: Jag tror verkligen på företagets målsättning att göra det rätta för våra kunder och världen. Och våra globala team gör det möjligt. Även om vi har en enhetlig affärsmodell så har jag med åren lärt mig att den levereras på olika sätt beroende på kunden och samhället. Detta kräver att vi bryter ner barriärer och främjar många olika tankesätt. Jag tror verkligen på att vi ska tänka olika. Och det är mångfalden bland våra medarbetare som leder till dessa olika tankar. Jag har besökt över 70 länder under min karriär på företaget och har observerat effekten som kultur, eller kulturella skillnader, har på hur jobbet blir gjort. Det innebär att vi måste hylla olika kulturer, välkomna mångfald och se till att vår personalstyrka reflekterar detta. Mitt jobb är att alltid titta på affärssituationen, att titta på hur vi tar oss an saker och se till att vi faktiskt bryter ner barriärer och tar hänsyn till de varierande tankesätten som jag nämnde tidigare.

Dexter: ERG:er spelar en viktig roll i strävan att skapa en mångfaldig och innovativ arbetsplats. I det här sammanhanget, hur ser din vision och dina planer ut för att i samarbete med andra säkerställa att EcoEssence fortsätter att verkligen göra skillnad för underrepresenterade grupper och att stötta våra svarta och afroamerikanska medarbetare?

Nick: Mitt sätt att se på saken är att jag har möjlighet att stötta EcoEssence både från ett bidragande perspektiv och från ett marknadsföringsperspektiv. Vi har pratat om behovet av kommunikationsstöd inom marknadsföring och andra saker, som IT-stöd, som vi kan tillhandahålla för att öka kännedomen om EcoEssence-märket inom företaget och därmed påverka fler människor. Jag tycker att gruppledningen har lyckats bra med att guida EcoEssence. Mitt jobb är att vara ett komplement till dem.

Dexter: Nick, du har agerat mentor ganska ofta. Varför är det viktigt att chefer verkligen tar på sig rollen som mentorer eller sponsorer?

Nick: Det är en bra fråga. Jag får ut mycket av det, och det ger mig mycket energi. Jag får träffa många människor i företaget och prata med många medarbetare om var de befinner sig i sin karriär och vart de vill – och det är väldigt tillfredsställande att hjälpa företagets nästa generation av ledare att leda det.

Det är faktiskt en av de bästa delarna av mitt jobb och, som jag sa tidigare, känner jag att detta är något jag vill göra i det här skedet av min karriär.

Om du vill lyssna på hela IMPACTful Dialogues-avsnittet hittar du det på Storyboard.

Liknande nyheter