McLaren Racing utser Ecolab till en officiell partner till sitt Formel 1-team

08 februari 2024
McLaren Formula 1 Team and Ecolab logos on a greenery and water background around the McLaren headquarters

McLaren Technology Centre i Surrey, England, är hemmabas för Ecolabs nya partner, McLarens Formel 1-team.

8 februari 2024

McLaren Racing utsåg idag Ecolab till officiell partner till sitt Formel 1-team från och med säsongen 2024.

Ecolab, ett världsledande företag inom vatten, hygien och förebyggande av infektioner, kommer att stötta McLaren i deras hållbarhetsarbete och resa mot nettonoll utsläpp.

Det fleråriga samarbetet med Ecolab kommer att bidra till utvecklingen av ett program för hållbart flygbränsle som kommer att påskynda McLarens övergripande strategi kring att fasa ut fossila bränslen i sin logistik och verksamhet inom Formel 1. Organisationerna kommer att samarbeta för att implementera hållbart flygbränsle och uppnå McLarens åtagande om att halvera utsläppen senast 2030 och nå nettonoll senast 2040.

Ecolabs logotyp kommer att finnas på teamställen för McLarens Formel 1-förare Lando Norris och Oscar Piastri under säsongen 2024.

Zak Brown, CEO för McLaren Racing, sa så här:

”Vi är stolta över att välkomna Ecolab till McLaren Racing-familjen – detta är ett samarbete byggt på gemensamma mål. Att införa hållbart flygbränsle i ett tidigt stadium är ett bra steg framåt i vårt arbete för att vidta positiva åtgärder för klimatet och det här samarbetet kommer hjälpa oss att utforska meningsfulla sätt att minska utsläppen från vår tävlingslogistik. Det är även en signal till flygbranschen att det finns en vilja att påskynda utfasningen av fossila bränslen och öka användningen av hållbart flygbränsle.”

Christophe Beck, Chairman och CEO, Ecolab, sa så här:

”Ecolabs 48 000 partners i mer än 170 länder älskar att vara en del av ett högpresterande team som uppfyller kundernas behov. Samarbetet med McLaren kommer hjälpa oss att ge våra partners erkännande för deras bidrag till vår kommersiella framgång samtidigt som vi skapar nya sätt att samarbeta kring gemensam teknik, innovation och hållbarhetsmål.”


För mer information, kontakta:

Nigel Glennie, SVP Global Communications, Ecolab
MediaRelations@ecolab.com / +1 651 250 4724
 
Fran Campbell, Communications Executive, McLaren Racing
fran.campbell@mclaren.com / +44 (0) 7442 692 253
 

Om McLaren Racing

McLaren Racing grundades av tävlingsföraren Bruce McLaren 1963. Teamet deltog i sitt första Formel 1-lopp 1966. Sedan dess har McLaren vunnit 20 Formel 1-världsmästerskap, 183 Formel 1 grand prix-lopp, Indianapolis 500 tre gånger och Le Mans 24-timmars på första försöket.  
 
McLaren Racing tävlar i fem olika serier. Teamet tävlar i FIA Formel 1-världsmästerskapet med McLaren F1-förarna Lando Norris och Oscar Piastri, NTT INDYCAR-SERIEN med Arrow McLaren-förarna Pato O'Ward, Alexander Rossi och David Malukas, ABB FIA Formel E-världsmästerskapet med NEOM McLaren Formel E-teamförarna Jake Hughes och Sam Bird samt Extreme E-mästerskapet som NEOM McLaren Extreme E-teamet. Teamet tävlar även i F1 Sim Racing-mästerskapet som McLaren Shadow och har vunnit 2022 Constructors' and Drivers'-mästerskapet. 
 
McLaren förespråkar hållbarhet i sporten, har skrivit under FN:s Sports for Climate Action-åtagande, brinner för att uppnå nettonoll senast 2040 och för att främja en mångsidig och inkluderande kultur i motorsportbranschen. 

Om Ecolab

Ecolab (NYSE:ECL), en betrodd partner för miljontals kunder, är en global ledare inom hållbarhet som erbjuder lösningar och tjänster inom vatten, hygien och förebyggande av infektioner för att skydda människor och viktiga resurser. Genom att bygga vidare på hundra år av innovation uppnår Ecolab en årsförsäljning på 14 miljarder dollar. Företaget har 48 000 medarbetare och är verksamt i mer än 170 länder runt om i världen. Företaget erbjuder omfattande, vetenskapsbaserade lösningar, datadrivna insikter och service i världsklass för att främja livsmedelssäkerheten, bibehålla rena och säkra miljöer samt optimera vatten- och energiförbrukningen. Ecolabs innovativa lösningar förbättrar den operativa effektiviteten och hållbarheten för kunder i livsmedels-, sjukvårds-, life science-, hotell- och industribranscherna.

Liknande nyheter