Ecolab har utsetts till ett av världens mest etiska företag för 18:e året i rad

04 mars 2024
Graphic recognizing Ecolab as one of the World’s Most Ethical Companies

Ecolab är en av bara sex organisationer som har fått utmärkelsen varje år sedan den instiftades.

Ecolab Inc., en global hållbarhetsledare som erbjuder lösningar och tjänster inom vatten, hygien och förebyggande av infektioner för att skydda människor och viktiga resurser, meddelade idag att man har utsetts till ett av världens mest etiska företag av Ethisphere, som är världsledande när det gäller att definiera och utveckla standarder för etisk affärspraxis. Ecolab har fått utmärkelsen i 18 år i rad, ända sedan Ethisphere delade ut sin första utmärkelse 2007.

”På Ecolab anser vi att etisk affärspraxis är en av grundpelarna för ansvarsfulla och lönsamma företag”, sa Christophe Beck, Chairman och CEO, Ecolab. ”Vi är fast beslutna att göra rätt, och att göra det bra. Det är så vi uppfyller våra löften och utökar vår positiva inverkan på världen.”

Ecolab strävar efter att arbeta på ett etiskt, ansvarsfullt och hållbart sätt och företagets 48 000 medarbetare är orubbliga i sitt engagemang kring att upprätthålla högsta möjliga lagliga och etiska standard. I Ecolabs uppförandekod beskrivs de principer och moraliska grundvalar som företaget förväntar sig att alla medarbetare ska följa när de agerar å företagets vägnar. Värderingarna som reflekteras i uppförandekoden hjälper Ecolab att förbli framgångsrika på en allt mer konkurrenskraftig global marknad.

Ethisphere använder fem kategorier av kvalitativa och kvantitativa bedömningar i samband med att listan med världens mest etiska företag fastställs. Deras egenutvecklade bedömningssystem, Ethics Quotient® (EQ), använder ett frågeformulär med 200 frågor som är utformade för att på ett enhetligt och standardiserat sätt samla in data om etisk kultur, etik- och efterlevnadsprogram, företagsprogram för socialt ansvar och samhällspåverkan, samt andra aspekter som kännetecknar en etisk organisation.

Ethispheres fullständiga lista med världens mest etiska företag 2024 finns här: worldsmostethicalcompanies.com/honorees.

Om Ecolab

Ecolab (NYSE:ECL), en betrodd partner för miljontals kunder, är en global ledare inom hållbarhet som erbjuder lösningar och tjänster inom vatten, hygien och förebyggande av infektioner för att skydda människor och viktiga resurser. Genom att bygga vidare på hundra år av innovation uppnår Ecolab en årsförsäljning på 15 miljarder dollar. Företaget har 48 000 medarbetare och är verksamt i mer än 170 länder runt om i världen. Företaget erbjuder omfattande, vetenskapsbaserade lösningar, datadrivna insikter och service i världsklass för att främja livsmedelssäkerheten, bibehålla rena och säkra miljöer samt optimera vatten- och energiförbrukningen. Ecolabs innovativa lösningar förbättrar den operativa effektiviteten och hållbarheten för kunder i livsmedels-, sjukvårds-, life science-, hotell- och industribranscherna.

www.ecolab.com

Följ oss på LinkedIn @Ecolab, Twitter @Ecolab, Instagram @Ecolab_Inc och Facebook @Ecolab.

Om Ethisphere

Ethisphere® är värdsledande på att definiera och utveckla standarder för etisk affärspraxis som förbättrar verksamhetens karaktär, bygger förtroende på marknaden och främjar affärsframgång. Ethisphere har djupgående kunskap om att mäta och definiera viktiga etiska standarder med hjälp av datadrivna insikter som hjälper företag att förbättra verksamhetens karaktär. Ethisphere uppmärksammar goda prestationer genom programmet World's Most Ethical Companies®, tillhandahåller en grupp branschexperter i Business Ethics Leadership Alliance (BELA) och visar upp trender och bästa praxis inom etik i Ethisphere Magazine. Ethisphere främjar även verksamhetsresultat genom datadrivna bedömningar, benchmarking och vägledning. Mer information om Ethisphere finns på https://www.ethisphere.com.

(ECL-C)

Kyle Kapustka

612-708-4304

MediaRelations@Ecolab.com

Källa: Ecolab Inc.

Liknande nyheter