Från avfall till textilier – Ecolab presenterar nya, professionella rengöringstextilier av 100 procent återvunna fibrer

Ecolab prioriterar människor, vår planet och företagshälsa, och med sina nya rengöringstextilier som är tillverkade av 100 procent återvunna mikrofibrer och bomull vill de sätta planetens hälsa i första rummet.

15 april 2024
Group of sustainable mops and cloths

Ecolabs Rasant® Planet-serie med platta moppar och mikrofiberdukarna i Polifix Microclin Planet-serien.

Professionell rengöring omfattar alla komponenter i rengöringscykeln. Kvalitetsutrustning, utbildade team samt innovativa och hållbara processer bidrar till att uppnå enastående rengöringsresultat från början till slut. Det är precis därför Ecolab har utvecklat en ny serie rengöringstextilier som består av 100 procent återvunna fibrer. ”Från avfall till textilier” var mottot för Ecolabs utvecklingsteam när de skulle matcha de höga förväntningarna på prestanda, hygien och tålighet med löftet om bättre hållbarhet. I och med den nya Rasant® Planet-serien finns Ecolabs fyra populäraste platta Rasant®-moppar nu tillgängliga i återvunna fibrer! Dessutom presenterar Ecolab Polifix Microclin Planet-serien, ett nytt tillskott bland mikrofiberdukarna i Polifix-sortimentet. 

Mopparna i den nya Rasant® Planet-serien har enastående glid- och hanteringsegenskaper som gör det möjligt att enkelt och effektivt torka och rengöra olika golv och ytor. Rasant® Planet-moppen har fått extra många rader med öglor, vilket garanterar en längre livslängd. Rasant® Basic Planet har grå kanttejp som gör tyget stabilare. Rasant® Micro Top Planet har mjuk mikrofiber såväl på sidorna som på överdraget, vilket underlättar rengöring i hörn och vid kanter samt ökar moppens stabilitet. Rasant® Micro Basic Planet är tillverkad i mjuk, blåmelerad mikrofiber som förhindrar att textilierna grånar och gör att produkten både ser ut och känns renare och mer hygienisk ut. 

De nya Polifix Microclin Planet-dukarna är tillverkade av 100 procent återvunna mikrofiber. Dukarna har god vattenabsorptions- och dammupptagningsförmåga tack vare sin vikt. De har även en stark kant som ger maximal textilstabilitet, vilket möjliggör säker och hygienisk ytrengöring.

Båda produktserierna är färgkodade, så att du vet precis vilka olika användningsområden som varje enskild produkt är lämplig för och kan undvika korskontaminering. Alla nya moppar och dukar har testats noga och intensivt på Ecolabs forsknings- och utvecklingscenter i Monheim, Tyskland, och har klarat av mer än 500 (för mopparna) och 1000 (för dukarna) testtvättcykler med högsta betyg vad gäller krympning, vattenabsorbering och m2-prestanda, vilket demonstrerar det återvunna textilmaterialets slitstyrka och tålighet. 

Jämförande forskning visar även att tillverkningen av de nya återvunna textilfibrerna producerar upp till 33 procent mindre CO2-utsläpp, samt förbrukar upp till 20 procent mindre vatten och upp till 25 procent mindre energi. 

Det nya sortimentet med återvunna rengöringstextilier förväntas få extern ekologisk certifiering under 2024 . Som global ledare inom vatten, hygien och förebyggande av infektioner och en av de främsta förespråkarna för hållbarhet vet Ecolab hur viktigt det är att hantera hållbarhet i hela leveranskedjan. Och med det här nya produktsortimentet med återvunna textilier gör Ecolab just detta.

Mer information om våra Rasant® Planet-mopparMer information om våra Polifix Microclin Planet-dukar

 

Liknande nyheter