Ecolab visar prov på ledarskap inom vattenförvaltning med en ny WAVE-certifiering från The Water Council

25 juli 2024
Water Stewardship Verified (WAVE) Logo at the top and water background at the bottom

ST. PAUL, Minn. – 25 juli 2024 – Ecolab Inc., en global ledare inom hållbarhet som erbjuder lösningar och tjänster inom vatten, hygien och förebyggande av infektioner, meddelar att man har tilldelats en ny Water Stewardship Verified-certifiering (WAVE) för sitt framstående arbete med vattenförvaltning på sina anläggningar. Certifieringen från WAVE – ett program som hjälper företag att påskynda insatser och rapportering inom vattenförvaltning – visar att Ecolab på ett strategiskt sätt har prioriterat vattenrelaterade åtgärder där de gör störst skillnad, vilket har gett viktiga resultat för dess verksamheter, kunder, medarbetare och lokalsamhällen.

WAVE är ett oberoende verifierat program som upprättades av The Water Council och hjälper organisationer att göra en företagsövergripande utvärdering av sin vattenförbrukning, vattenpåverkan och vattenrelaterade risker. Det tillhandahåller ett ramverk som organisationer kan använda för att accelerera vattenförvaltningsinitiativ och kombinerar organisationsmål med åtgärder på anläggningsnivå som ger stora effekter.

Ecolab vet hur viktigt vatten är när det gäller att skydda miljön, människors hälsa och den ekonomiska utvecklingen i lokalsamhällen. Genom att anamma en robust strategi för vattenförvaltning på alla sina anläggningar i hela världen gör företaget stadiga framsteg mot sin målsättning att ha en positiv nettopåverkan på vatten.

”Effektiv vattenförvaltning i vår verksamhet är avgörande för att Ecolab ska kunna uppnå en positiv nettopåverkan på vatten senast 2030”, sa Emilio Tenuta, Senior Vice President och Chief Sustainability Officer på Ecolab. ”Denna WAVE-certifiering är ytterligare ett bevis på Ecolab-teamets fantastiska arbete med att implementera en företagsövergripande strategi för vattenförvaltning som komplement till våra lokala åtgärder.”

Som en del av sin vision om att ha en positiv inverkan senast 2030 strävar Ecolab efter att minska sin vattenpåverkan med 40 % per produktionsenhet i hela företaget1. Under 2023 genomförde företaget vattenförvaltningsprojekt som ledde till vattenbesparingar på mer än 153 miljoner gallons (ca 580 000 kubikmeter). Ecolab bygger nu vidare på sina framgångar och lärdomarna från projekt inom vattenförvaltning genom att använda sin expertis och teknik för att hjälpa kunder att uppfylla sina egna mål inom vattenförvaltning. Under 2023 hjälpte Ecolab sina kunder att spara 226 miljarder gallons vatten. Med dagens takt kommer företaget att ha hjälpt kunder att spara 300 miljarder gallon vatten senast 2030.

Via robusta utvärderingar av vattenrelaterade risker och som en del av sin vattenhandlingsplan arbetar Ecolab med att implementera strategier för att minska, återanvända, återvinna och tillföra vatten på sina anläggningar och i avrinningsområden med stor vattenpåfrestning, för att bidra till att skydda vattenresurser i kringliggande samhällen. Oavsett om det handlar om att använda vatten som inte går att dricka i produktionsprocesser, implementera avancerade system för vattenåtervinning eller vidta åtgärder för att skydda och återställa lokala upptagningsområden med hjälp av naturliga lösningar så är Ecolab fast beslutet att fortlöpande förbättra bevarandet, återanvändningen, återvinningen och återställningen av vatten överallt där företaget är verksamt.

Efter att ha godkänts enligt de strikta reglerna för WAVE-certifieringen betonar Ecolab vikten av att samla in data med hög integritet, utnyttja insikter i realtid och använda en omfattande, företagsövergripande metod inom smart vattenförvaltning. Företagets åtagande kring att använda ansvarsfulla rutiner inom vattenförvaltning är idag viktigare än någonsin eftersom konsumenternas förväntningar på vattenförvaltning ökar och den globala vattenkrisen förvärras. Att Ecolab får WAVE-certifieringen för sina anläggningar stärker ytterligare företagets position inom vattenförvaltning och hjälper Ecolab att fortsätta arbeta mot sitt mål att skydda världens viktigaste resurser.

Du hittar mer information om Ecolabs arbete inom vattenförvaltning på: https://www.ecolab.com/corporate-responsibility/environment/water-stewardship 

1Jämfört med basåret 2018

”Denna WAVE-certifiering är ytterligare ett bevis på Ecolab-teamets fantastiska arbete med att implementera en företagsövergripande strategi för vattenförvaltning som komplement till våra lokala åtgärder.”

Emilio Tenuta

Ecolabs Senior Vice President och Chief Sustainability Officer

Om Ecolab

Ecolab (NYSE:ECL), en betrodd partner för miljontals kunder, är en global ledare inom hållbarhet som erbjuder lösningar och tjänster inom vatten, hygien och förebyggande av infektioner för att skydda människor och viktiga resurser. Genom att bygga vidare på hundra år av innovation uppnår Ecolab en årsförsäljning på 15 miljarder dollar. Företaget har 48 000 medarbetare och är verksamt i mer än 170 länder runt om i världen. Företaget erbjuder omfattande, vetenskapsbaserade lösningar, datadrivna insikter och service i världsklass för att främja livsmedelssäkerheten, bibehålla rena och säkra miljöer samt optimera vatten- och energiförbrukningen. Ecolabs innovativa lösningar förbättrar den operativa effektiviteten och hållbarheten för kunder i livsmedels-, sjukvårds-, life science-, hotell- och industribranscherna. 

www.ecolab.com

Följ oss på LinkedIn @Ecolab, Twitter @Ecolab, Instagram @Ecolab_Inc och Facebook @Ecolab.

Om The Water Council

The Water Council (TWC) är ett globalt centrum med uppgift att lösa kritiska vattenutmaningar genom att främja innovation inom färskvattenteknik och föra vattenförvaltningen framåt. TWC har mer än hundra år av innovation bakom sig och har samlat ett av världens mest avancerade kluster inom vattenteknik via sitt huvudkontor på Global Water Center i Milwaukee, Wisconsin, USA. TWC förstår behovet av smartare och mer hållbar användning av vatten globalt och främjar även vattenförvaltning som ett naturligt komplement till vatteninnovation i arbetet för att bevara färskvattenresurser i den amerikanska Mellanvästern och resten av världen. Idag har The Water Council etablerat sig som en global ledare i vattenbranschen och ett av de främsta klustren för ekonomisk utveckling i USA, med erkännanden från myndigheter, Brookings och Harvard Business School.

 

Kontakt

Kyle Kapustka

612-708-4304

MediaRelations@Ecolab.com

Liknande nyheter