Soluscope-sortimentet och anläggningen för automatisk rengöring och desinfektion av endoskop får MDR-certifiering

Ecolabs lösningar och anläggning för rengöring och desinfektion av endoskop är bland de första som uppfyller den tuffa europeiska lagstiftningen om medicintekniska produkter.

03 september 2024
Soluscope office front view

Ecolab, en global ledare inom hållbarhet som erbjuder lösningar inom vatten, hygien och förebyggande av infektioner, meddelar stolt att företagets Soluscope-anläggning och -sortiment har certifierats enligt Europeiska unionens lagstiftning om medicintekniska produkter 2017/745 (EU MDR). Detta visar att de medicintekniska produkterna i Soluscope-sortimentet uppfyller de strikta säkerhets- och prestandakrav som fastställts av EU:s tillsynsmyndigheter.

Som del av certifieringsprocessen har Ecolab genomgått en noggrann utvärdering vad gäller säkerhet, kvalitet och uppfyllande av kliniska krav. Rigorös testning och löpande övervakning säkerställer att våra enheter konsekvent uppfyller de högsta standarderna.

Genom att följa MDR-lagstiftningen har vi stärkt processerna vi använder för att säkerställa högsta möjliga nivå av övervakning av de medicintekniska produkter vi tillverkar och distribuerar, så att vi kan erbjuda lösningar av hög kvalitet till vårdinrättningar runt om i världen. Certifieringen underbygger vårt engagemang kring kvalitet, patientsäkerhet och regelefterlevnad.

”Denna inledande MDR-certifiering av vårt Soluscope-sortiment banar väg för en uppsättning CE-märkta innovationer som kommer att lanseras under de närmaste månaderna. Den är ett intyg på kvalitet och säkerhet för de hundratals vårdinrättningar vi samarbetar med”

Christophe Duhayer

Senior Vice President och General Manager, Ecolab Healthcare Europe

 

Den första lösningen som lanseras under denna nya MDR-certifiering är serie XS, en exklusiv, automatiserad lösning för små endoskop som erbjuder en snabb ISO15883-1&4-validerad cykel, inklusive full spårbarhet för att minska risken för kontaminering. 

Ecolabs MDR-certifiering för Soluscope-sortimentet kommer att bidra till dess löpande utveckling inom segmentet för automatiserad rengöring och desinfektion av endoskop samt främja dess globala expansion. 

 

Liknande nyheter