Close up of foam on Food Processing Machine

Skumrengöringsprogram för livsmedels- och dryckesindustrin

Rengöring är en del av tillverkningsprocessen. Allt börjar med det önskade resultatet – rena ytor som är redo för tillverkning av säkra livsmedel.

Ecolab erbjuder en enda kontaktpunkt för:

  • toppmodern och lättanvänd skumrengöringsutrustning som är säker för operatören
  • noga testade ythygiensammansättningar för alla typer av skumsystem
  • omfattande rådgivning, projekthantering och eftermarknadstjänster.

Med utgångspunkt i vår starka expertis inom teknik och applicering erbjuder vi våra kunder stöd från ritning till uppstart och därefter, med dedikerad underhållsplanering och regelbunden service som ger dem sinnesro.

Hybrid Composing by Gerz

Appliceringsutrustning

Vår omfattande utrustning för skumapplicering erbjuder en robust, ergonomisk och hygienisk design som underlättar användning och underhåll. Våra skumsystem erbjuder hög flexibilitet och kan skräddarsys efter specifika anläggningsbehov. Vår teknik- och appliceringsexpertis hjälper våra kunder att fatta rätt beslut.

foam application

Skumberedingar för rengöring och desinficering

Ecolabs portfölj med smarta skumprodukter består av ett dedikerat sortiment med rengörings- och desinfektionsmedel ​​​​​​​för riktade applicerings- och resultatkriterier. Den lyfter fram ett separat sortiment med sammansättningar som rekommenderas för användning som färdigutspädda appliceringslösningar i centraliserade skumsystem. Bakom dessa sammansättningar står omfattande urvalskriterier och rekommendationer vad gäller systemövervakning.

Alla rengörings- och desinfektionsmedel ​​​​​​i skumform är ekologiskt och toxikologiskt säkra när de används som avsett. De uppfyller även kraven för kosher och halal, och biociderna följer EN-standarder (BPR EU 528).

Service and maintenance

Service och underhåll

Ecolabs starka expertis inom försäljning, teknik och applicering syns i det stöd vi erbjuder för kundernas skumrengöringssystem på plats – från ritning till drift – genom regelbunden service, underhåll och kontinuerliga förbättringar. Genom våra serviceavtal kan våra kunder dra nytta av schemalagda serviceintervall som består av utrustningskontroller och underhåll, operatörsutbildning och rådgivning samt dokumentering och standardrapportering.


Ytterligare material för nedladdning

Skumrengöringslösningar för livsmedels- och dryckesindustrin

Genom att utföra rengörings- och desinficeringsrutiner konsekvent i enlighet med de standarder som krävs kan livsmedels- och dryckesföretag uppfylla sina kvalitetsmässiga, säkerhetsmässiga, juridiska, kommersiella och etiska skyldigheter.

Översikt över Hybridserien

Alla tillverkningsanläggningar i livsmedels- och dryckesindustrin har olika krav vad gäller rengöring av öppna ytor. Vårt mål är att uppfylla alla individuella rengöringskrav och samtidigt arbeta för säkerhet, ergonomi och flexibilitet.

Ecolab erbjuder toppmodern teknik inom skumrengöringsutrustning som anammar de högsta standarderna vad gäller operatörssäkerhet, hygienisk design, robust utformning och hållbarhet. Vårt omfattande utbud av komponenter för skumutrustning kan varieras och kombineras för att passa individuella krav.

Broschyrer om skumrengöring

Tillverkningsanläggningar i livsmedels- och dryckesindustrin eftersträvar högsta möjliga standard vad gäller livsmedelssäkerhet och -kvalitet. En viktig utgångspunkt för tillverkningsprocessen är att alla tillverkningsytor som kommer i kontakt med kvalitetsprodukter är hygieniska.

För att åstadkomma detta måste de kunna lita på säkra och konsekventa rengöringsföreskrifter som består av:

  • rengörings- och desinfektionsmedel ​​​​​​​i skumform som används i enlighet med hygienplaner
  • säker och hållbar appliceringsutrustning
  • regelbunden service och förebyggande underhåll

Rutiner för skumrengöring och -desinficering

Rengöring av en öppen anläggningFler videor om hur Ecolabs skumrengöringsutrustning används:

Se fler videor