Energi är en bristvara i hela Europa och tillverkningsansvariga på produktionsanläggningar för egenvårdsprodukter står inför ökat tryck att hitta sätt att bibehålla nuvarande produktionsnivåer, samtidigt som man minskar sin energiförbrukning.

Det finns ett område med stor potential som ofta glöms bort när man söker efter smarta sätt att minska energiförbrukningen: att justera rutinerna för rengöring och desinfektion av tillverkningsutrustningen.

 Begrunda följande: att byta från termisk till kemisk desinfektion kan eliminera den värmeenergi som krävs för att desinficera. Hur åstadkommer man detta?


Börja med att välja ett desinfektionsmedel som är effektivt vid rumstemperatur. Detta undanröjer behovet av att värma vatten till den temperatur som krävs för desinfektion, eller att generera ånga.

Ecolab P3 Oxonia Active

Ecolab p-3-oxonia active är ett antimikrobiellt medel med perättiksyra och bredverkande bakteriedödande effekt

  • Desinficerar vid rumstemperatur
  • Registrerat desinfektionsmedel
  • Bevisad effektivitet mot bakterier, jäst och svampar vid låga koncentrationer
  • Baserat på perättiksyra
  • Utmärkt kompatibilitet med olika material
  • Skummar inte, lämpligt för CIP-system
  • Hög sköljbarhet

 

Andra sätt att minska energiförbrukningen:

Totes icon

Välj särskilt framtagna rengöringsmedel

Välj rengöringsmedel som är särskilt utformade för kosmetikabranschen. Detta bidrar till att optimera rengöringscyklerna och förhindrar upprepad rengöring av besvärlig smuts som inte löses upp av universalrengöringsmedel.

Icon displaying temperature in Celsius

Rengör vid rätt temperatur

Rengöra vid rätt temperatur. Vare grad räknas! Nya rengöringsmedel kan avlägsna även sminkprodukter med högt pigmentinnehåll vid lägre temperaturer, och kräver därmed mindre energi för att nå den verksamma temperaturen.

Ecolab har kunnandet du behöver för att åstadkomma detta!

Våra tekniska experter och vårt forsknings- och utvecklingsteam arbetar tillsammans med dig för att se till att du har en välfungerande rengöringslösning som är optimerad för just din smuts, dina beredningsformer och din tillverkningsutrustning.

Ecolab Life Science Expert with manufacturing plant personnel

Våra tekniska experter samarbetar med dig för att hitta det mest effektiva och kostnadseffektiva sättet att rengöra och desinficera din utrustning och:

  • Minska energi- och vattenförbrukningen
  • Öka produktionen genom att minimera driftstoppen
  • Öka säkerheten för operatörerna

Kontakta Ecolab Life Sciences

Tack för ditt intresse för våra produkter och tjänster.

* visar obligatoriska fält

Om du väljer ”ja” samtycker du till att Ecolab kontaktar dig via e-post för att informera om kampanjerbjudanden, uppdateringar med mera. Om du fortfarande vill vara kund hos oss men föredrar att inte få reklammeddelanden kan du skicka in din information utan att kryssa för den här rutan.

Orolig över skydd av personuppgifter? Se vår sekretesspolicy.