Dekontaminering för biomedicinsk forskning och laboratorier

Biologisk dekontaminering för biomedicinsk forskning och laboratorier

Vi förstår att biologisk säkerhet är avgörande för din forskningsprocess. Därför erbjuder Ecolabs Bioquell biologiska dekontamineringslösningar för både stora och små biomedicinska forskningsanläggningar. Från bänkskivan till hela arbetsplatsen – våra mobila och inbyggda system bidrar till att minska den biologiska bördan i varje steg av arbetsflödet.


Tillämpningar för biologisk dekontaminering

Ecolab Bioquell chambers and passthrough

Våra generatorer av väteperoxidånga lämnar inga rester och fungerar vid ett stort antal olika temperaturer och fuktigheter för att kunna användas för diskmaskiner med rack eller korgar, inkubatorer, frystorkare, autoklaver och biologiska säkerhetsskåp.

Bioquell cleanroom.

Oavsett om du behöver återställa arbetsytan mellan projekt eller hantera virus- eller bakteriespill kan du lita på att Bioquell ger en 6-logaritmisk spordödande effekt på din anläggning. Våra biologiska dekontamineringslösningar skyddar dina tillgångar och din forskning, och bidrar till ett mer effektivt laboratorium.

Bioquell's SeQure chamber

Det finns en plats för metoder där man sprejar och torkar, men den mänskliga faktorn kan ofta orsaka problem. Har varje centimeter av kammaren eller luftslussen dekontaminerats? Bioquells lösningar minskar utrymmet för tvivel genom att säkerställa att alla exponerade ytor har dekontaminerats.

Program, produkter, utrustning och tjänster

Upptäck våra erbjudanden inom biologisk dekontaminering för biomedicinsk forskning och laboratorier

Bioquell BQ-50

Om förångad väteperoxid

Under en biologisk dekontamineringscykel fyller Bioquell-tekniken ett slutet utrymme med 35-procentig väteperoxidånga. På bara en cykel ger den här ångan en 6-logaritmisk spordödande effekt på de ytor som exponeras. Till skillnad från kemiska steriliseringsmedel som kan lämna giftiga rester bryts väteperoxid ner till vatten och syre så snart den biologiska dekontamineringscykeln och ventileringen har slutförts.

Doctor working on a sensitive equipment in a cleanroom

Använd även på känslig elektronik och utrustning

Vår väteperoxidånga är tuff mot mikrobiologiska ytföroreningar, men varsam mot elektronik och utrustning. Till skillnad från spreja-och-torka-metoder krävs inga ytterligare steg för att avlägsna rester. Bioquell är perfekt när du behöver kontaminera platser där det finns utrustning som är besvärlig att rengöra biologisk​​​​​​​t. Innan du använder Bioquell på elektronisk utrustning bör du kontakta tillverkaren och kontrollera att detta är tillrådligt.

Begär en offert

Vill du förbättra dekontamineringsmetoderna i ditt laboratorium? Bioquell kan hjälpa dig. Använd formuläret för att begära en offert så kontaktar vi dig inom kort.

Kontakta Ecolab Life Sciences

Ecolab Life Sciences är en betrodd partner inom kvalitet, säkerhet och effektivitet för tillverkning av biologiska läkemedel. Kontakta oss för att få veta mer om hur vi kan hjälpa dig att nå dina mål och hålla dig i framkant.

* visar obligatoriska fält

Om du väljer ”ja” samtycker du till att Ecolab kontaktar dig via e-post för att informera om kampanjerbjudanden, uppdateringar med mera. Om du fortfarande vill vara kund hos oss men föredrar att inte få reklammeddelanden kan du skicka in din information utan att kryssa för den här rutan.

Orolig över skydd av personuppgifter? Se vår sekretesspolicy.