Förbättrad hållbarhet och säkerhet för GSK

INSIKT

GlaxoSmithKline (GSK) är ett globalt sjukvårdsföretag som upptäcker, utvecklar och tillverkar läkemedel, vaccin och hälsovårdsprodukter för konsumentbruk. Att se till att produkterna och processerna är säkra är helt avgörande. Det är även viktigt att maximera företagets långsiktiga effekt vad gäller att förbättra hälsan runt om i världen. Detta omfattar ett åtagande att minska dess miljöpåverkan med 25 % senast 2030, minska växthusgasutsläppen, minska vattenpåverkan och leda om avfall så att det kan komma till nytta.

INNOVATION

GSK:s anläggningar måste hålla specifika temperaturer för att kunna producera och lagra produkterna på ett säkert sätt. Det innebär att värmepannor, kyltorn, kylare och andra temperaturrelaterade system måste fungera tillförlitligt, vilket ofta kräver stora mängder vatten.


GSK förlitar sig på Ecolab för att kunna arbeta säkert och hållbart genom ett samarbete som inleddes 2005 med Nalco Water, ett Ecolab-företag. Idag har GSK mer än 130 3D TRASAR™-installationer jorden runt som kontinuerligt övervakar vattnet i deras system. Tekniken har lett till stora vatten- och energibesparingar genom att minska underhållsbehovet, återanvända vatten och optimera energiförbrukningen. Den belönades med GSK-priset Sustainability Supplier Award där den beskrevs som en lösning som ”tog itu med koldioxidavtryck och genomförde djärva strategiförändringar som minskar påverkan både nu och i framtiden”.


Genom att sammanföra expertisen hos Nalco Water- och Life Sciences-divisionerna förbättrade Ecolab effektiviteten vid städning och rengöring med Clean-in-Place- och Open-Plant Cleaning-rutiner, samtidigt som man minskade risken för vattenburna patogener med hjälp av ett program för hantering av legionellarisker.

EFFEKT

GSK:s samarbete med Ecolab har hjälpt dem at höja sina målsättningar kring att minska både vatten- och energiförbrukningen och växthusgasutsläppen. GSK har även minskat sitt solida avfall med hjälp av Ecolabs PORTA-FEED™-program och ersatt engångstrummor i plast med återanvändningsbara bulkcontainrar i stål. Detta har minskat avyttringen av kemiska trummor med minst 80 % och förbättrat säkerheten genom att eliminera behovet för GSK:s medarbetare att hantera kemikalier.

GSK case study eROI savings

Lösningar i fokus

•  Vattenbehandlingstekniken 3D TRASAR™

•  Hantering av risk för legionellasmitta

•  Rengöringskemin Clean-in-Place

•  Open-Plant Cleaning

•  Tjänster för kontamineringskontroll

•  PORTA-FEED™-systemet för transport och förvaring av kemikalier