Lokalt matställe blir testkök för Ecolab

waterdropicon

INSIKT

Restaurangbranschen håller på att förändras på grund av konsumenternas ändrade önskemål – någonting som är särskilt tydligt när det gäller Generation Y. Oberoende restauranger och regionala kedjor blir allt populärare och det finns nu närmare 250 000 oberoende restauranger bara i USA. Medan stora kedjor har dedikerade team för leverantörskedjan, hållbarhet och livsmedelssäkerhet måste oberoende restaurangägare ofta hantera dessa frågor på egen hand. Ecolab kan hjälpa till.

The Buttered Tin är ett populärt matställe i St. Paul, Minnesota. Ägaren, Alicia Hinze, studerade vid den berömda kockskolan Le Cordon Bleu och har vunnit Food Networks baktävling, ”Cupcake Wars”. Hon har nu planer på att utöka sin verksamhet och har tagit hjälp av Ecolab.

”Jag gillar Ecolab, vi har blivit riktigt bra samarbetspartners”, säger hon.
ecolabservicetruckicon

INNOVATION

När Hinze öppnade The Buttered Tin år 2013 var en av de första sakerna hon behövde en diskmaskin som fick plats i ett begränsat utrymme under en bänk. Hon kontaktade Ecolab, världens största leverantör av leasade kommersiella diskmaskiner.

2015 gick Hinze med i Ecolabs testprogram för diskmaskiner. Lärdomarna från The Buttered Tin hjälper andra restauranger att arbeta mer effektivt och hållbart. ”Den viktigaste orsaken till att vi testar är att öka våra kunskaper om hur vi kan spara vatten, energi och produkter”, säger hon. ”Hur mycket ska man använda, vad är den optimala temperaturen? Vi lär oss hela tiden mer.”

För en mindre restaurang kan optimering av kemikalier och utrustning även leda till kostnadsbesparingar. På The Buttered Tin utgör kostnaden för rengöringsprodukter, disk- och desinfektionsmedel en betydande utgift varje vecka, vilket betyder att Ecolabs högeffektiva produkter inte bara sparar vatten och energi, utan även pengar.

På de nya platser dit Hinze överväger att utöka sin verksamhet vill hon bli ännu mer hållbar, och Ecolab kommer att finnas med från första början. ”Det börjar med planlösningen”, säger hon. ”Var ska vi ställa Ecolabs diskmaskin och produkter? Eller rentav själva golvet: Ecolab berättar vilka produkter vi bör använda och hur golvet ska rengöras. Det är väldigt viktigt att det här blir rätt, eftersom man kan spara både produkter, tid, energi och vatten.”

Relaterade framgångshistorier