1. Hem
  2. Paper Mills kraftverk vänder blad och löser ett ihållande problem 

Paper Mills kraftverk vänder blad och löser ett ihållande problem 

DS Smith Logo

Inblick

DS Smith, en global tillverkare av hållbart räfflat paketeringsmaterial och specialpapper, driver ett kraftverk i Porcari i Italien, där man producerar elektricitet för elnätet och ånga till en närliggande pappersfabrik.

Kraftverket upplevde ihållande utmaningar med intermittent höga nivåer av järnkorrosionspartiklar i sitt ångalstringssystem. Detta hade en negativ inverkan både på dess ångpannor och på företagets produktivitet, vinst och övergripande drift.

ecolabservicetruckicon

Innovation

Då anlitades Nalco Waters team av experter. De identifierade orsaken till magnetitförlusten och implementerade 3D TRASAR™-teknik för att minska förekomsten av järnoxider i pannvattnet, vilket kraftigt minskade risken att anläggningen skulle tas ur bruk. Det ledde även till minskad utblåsning av pannvatten, samt mindre erosion och korrosion, vilket gav lägre underhållskostnader och vattenförbrukning och minskade anläggningens miljöpåverkan.

Teknik

3D TRASAR™-teknik för pannor
Automatisering och styrning av pannvatten

Nalco Water har arbetat på tusentals pannanläggningar, där man har frågat och lyssnat, granskat och gjort provtagningar i 80 år. Numera tänjer vi rejält på traditionella prestandabegränsningar för att hjälpa våra kunder producera säker, pålitlig, kostnadseffektiv ånga.

Mer
DS Smith eROI

Liknande berättelser

Besökare som läste den här historien läste även