Bättre tillsammans: Hållbarhetsfrämjande insatser för kommersiella tvättinrättningar

Elis building in Nanterre

SITUATIONEN

ELIS, som står för ”Europe Linge Services”, grundades som ett familjeföretag år 1883. Det numera internationella företaget är verksamt inom textil-, hygien- och anläggningstjänster och var inblandat när affärsmodellen för textilleasning infördes i Europa, som del i en strävan mot en användningsbaserad ekonomi.

Ecolab och ELIS har samarbetat ända sedan 1980-talet, vilket också var årtiondet då de första tvättmaskinerna för kontinuerlig drift blev tillgängliga. Sedan dess har vi tillsammans vidareutvecklat våra produkter och processer, med allt större fokus på hållbara lösningar och en gemensam önskan att minska verksamheters miljöpåverkan utan att kompromissa med produktiviteten.

Efter att ha samarbetat i närmare 40 år uppnår ELIS och Ecolab betydande vatten- och energibesparingar med hjälp av ny emulsionsteknik.

Difference between Ecolab's new emulsion type and regular detergent

LÖSNINGEN

Ecolab är stolta över att betjäna flera ELIS-anläggningar runt om i Europa. Just nu håller vi på att införa kostnadseffektiva processer och vår emulsionstvättmedelsteknik för att säkerställa korrekt, exakt och tillförlitlig dosering, samtidigt som vi minskar förbrukningen av vatten och energi. Det här är ett perfekt exempel på hur man kan uppnå mer, men ändå använda mindre.

Ecolab använder sin patenterade emulsionsteknik för att hjälpa företag som ELIS att minska sitt kemiska avfall, sitt sköljvattenbehov, mängden föroreningar som genereras samt sin energiförbrukning. Samtidigt ökar vi tvättproduktiviteten och textiliernas livslängd.

I det här fallet har vi minskat mängden tvättprodukt som används med hjälp av ett 5:2-förhållande mellan pulver och emulsion. Genom att minska mängden produkt som behöver transporteras kan vi minska både kostnaderna och miljöpåverkan.

Commercial Tunnel Washer

RESULTATEN

Genom den här förändringen kommer vi varje år att spara:

  • nästan 100 000 m3 rent vatten
  • 300 000 kg tvättkemikalier
  • ca 4250 MWh energi
  • besparingar motsvarande en gasmängd på 380 000 Nm3
  • 875 ton CO2

Målet för i år är att ännu en grupp tvätterier ska byta från pulver till emulsion och uppnå liknande positiva effekter. Tillsammans med vår partner ELIS uppnår vi mer med mindre.

Visa alla berättelserLösningar för kommersiella tvättinrättningar

Liknande berättelser

Besökare som läste den här historien läste även

Detta är en karusell. Använd knapparna Nästa och Föregående för att navigera, eller gå till en bild med hjälp av prickarna.