Laundry Hero

Stora besparingar för kommersiella tvättinrättningar

Inblick

Varje år förbrukar mer än 6 500 kommersiella tvättinrättningar bara i Asien- och Stillahavsområdet över 35 miljarder gallon vatten och 500 miljoner kubikmeter gas för att tvätta mer än 20 miljarder pund textilier. De måste efterleva strikta – och kostsamma – regler om utsläpp.

Därför vände sig fem ledande textilservicegrupper i Australien och Nya Zealand till Ecolab för få hjälp med att:

  • Minska sin vatten- och energiförbrukning
  • Minimera sin miljöpåverkan
  • Förbättra tvättkvaliteten

Innovation

För att nå dessa mål utvecklade Ecolab ett cirkulärt vattensystem med filtreringssystemen BlueOcean™, Aquabatch™ och AquaDrain™.

De här toppmoderna systemen, i kombination med expertkunskaper om tvättprocessen, hjälpte tvätterierna att filtrera och återanvända vatten. Detta minskade inte bara behovet av färskvatten, det minskade även gasförbrukningen i värmepannor och torktumlare. Ecolab implementerade också sin senaste tvättprocess för mycket låga temperaturer (40 °C), OxyGuard™ 40, som bidrog till att minska vatten- och energiförbrukningen ytterligare på 22 tvätterier.

Hur mycket vatten sparades sammanlagt? 22 tvättinrättningar sparade 446 miljoner gallon vatten per år, vilket motsvarar bara 1,3 procent av vattenförbrukningen för kommersiella tvättinrättningar i Asien och Stilla havsområdet. Tänk vilken skillnad det skulle göra om en betydligt högre procentantal av regionens kommersiella tvättinrättningar implementerade samma lösningar.

Laundry eROI

Relaterade framgångshistorier

Besökare som läste den här historien läste även:

Detta är en karusell. Använd knapparna Nästa och Föregående för att navigera, eller gå till en bild med hjälp av prickarna.

Visa alla historier