Behovet av säkra, kontamineringsfria egenvårds- och kosmetikaprodukter

För företag som tillverkar egenvårds- och kosmetikaprodukter sammanfaller två typer av accelererande förändringar som skapar en öppning – eller en barriär, beroende på hur de hanteras.

Ecolab Contaminant-Free Cosmetic and Personal Care Products
Ecolab Life Sciences Personal Care and Cosmetics brochure

För företag som tillverkar egenvårds- och kosmetikaprodukter pågår två typer av förändringar parallellt och skapar en öppning – eller en barriär, beroende på hur de hanteras – för att åstadkomma betydande tillväxt: 1 ökande krav från konsumenter och 2 striktare regelverk. Tillsammans understryker de ökande kraven från konsumenter och tillsynsmyndigheter samma sak: behovet av säkra, kontamineringsfria produkter.

Förutom riskminimering börjar effektiva rengörings- och desinficeringsprogram att bli allt mer nödvändiga för att säkerställa regelefterlevnad, uppfylla kundernas krav och skydda intäkter och tillväxt för företag inom egenvårds- och kosmetikabranschen. Regelverksexperterna på Ecolab har nyligen lagt märke till betydande och snabba förändringar inom egenvårds- och kosmetikasegmentet.

För att hjälpa dig att hålla dig uppdaterad om de här förändringarna har vi tagit fram en ny e-bok: ”6 Key Trends in Cosmetic & Personal Care Manufacturing. Boken beskriver de trender vi ser inom regelverk och konsumentattityder och kan hjälpa tillverkare att fatta välgrundade och sakliga beslut om sin verksamhet. E-boken innehåller följande:

  • Tre viktiga konsumentdrivna trender och tre viktiga förändringar i regelverken.
  • De nya och unika utmaningarna inom förebyggande av kontaminering som var och en av dessa förändringar leder till.
  • Hur framåttänkande tillverkningsverksamheter kan tackla de här utmaningarna genom att göra smarta förändringar i sina rengörings- och desinficeringsprogram och därigenom skapa den operationella flexibilitet som krävs för att bemöta ökande konsumentkrav och skapa betydande tillväxt.

Ecolab Life Sciences Insight Articles

Life science

Ecolabs Life Sciences-division är fast besluten att utveckla produkter och tjänster som hjälper våra kunder i läkemedels- och egenvårdsbranschen på bästa sätt.

Fler artiklar om egenvård