Vad är ett torkmedel och borde min restaurang använda det?

Fördelarna med att använda ett torkmedel i maskindiskprocessen.

Glass with no rinse additive has spots, but glass with Ecolab rinse additive has no spots and is visibly clean

Restaurangägare förstår vikten av rena tallrikar, köksredskap och glas. Även om maten som serveras är tillagad av de allra finaste ingredienserna och är vackert upplagd kan smutsigt porslin ge gästerna ett dåligt intryck. I en undersökning bland närmare 1 000 personer som äter ute en gång i månaden sa nästan 58 procent att smutsiga bestick eller tallrikar var någonting som skulle få dem att inte vilja återvända till en restaurang. Ännu viktigare var långa väntetider på maten, som över 80 % av gästerna angav som en avgörande faktor.

Om en restaurang regelbundet hittar fläckar på glas och bestick eller ägnar dyrbar tid utanför matsalen åt att vänta på torkande porslin eller att torka för hand, så kan ett torkmedlet bidra till att gästerna får de rena tallrikar de önskar sig i den takt de kräver.

Infographic shows statistic: 58 percent of diners say dirty utensils or plates would make them not want to return to a restaurant

Vad är ett torkmedel?

Ett torkmedel är en viktig kemikalie i maskindiskprocessen som använder ytaktiva medel för att avlägsna vatten och skynda på torkningen. Ju snabbare vattnet avlägsnas, desto lägre är risken för fläckbildning. Detta kan vara särskilt användbart för restauranger som har hårt vatten, eftersom detta ofta leder till fläckar. Om vattnet avlägsnas snabbare torkar tallrikarna dessutom fortare, vilket gör dem redo att användas och undviker att kökspersonalen behöver vänta.


Behöver min restaurang ett torkmedel?

HIttar ni fläckar på glas, bestick eller tallrikar? Väntar ni fortfarande på att tallrikarna ska torka när de kommer ut ur diskmaskinen? Ägnar personalen dyrbar tid åt att torka för hand eller polera tallrikar? Ett torkmedel kan bidra till att lösa alla de här problemen.


Vad är fördelarna med torkmedel?

Tallrikarna är ofta en av de viktigaste aspekterna när det gäller att skapa en positiv måltidsupplevelse. Kockar och matlagningspersonal ägnar mycket tid åt att laga mat av hög kvalitet, så se till att gästerna får ett positivt första intryck genom att servera dessa kulinariska mästerverk på rena tallrikar. Ett torkmedel kan dessutom spara både tid och pengar genom att minska behovet av att låta personalen torka tallrikar för hand eller polera dem. Dessutom är ett vanligt brott mot livsmedelsverkets regler att man staplar våta tallrikar ovanpå varandra. Ett torkmedel kan bidra till att tallrikarna torkar snabbare och därmed undvika riskerna som uppstår när vått porslin staplas.


[1] https://www.fsrmagazine.com/labor-and-employee-management/reasons-customers-swear-restaurants
Läs mer om Ecolabs torkmedelserbjudande nedan eller kontakta din lokala Ecolab-representant för att ta reda på vilken lösning som är mest lämplig för dina behov.

Detta är en karusell. Använd knapparna Nästa och Föregående för att navigera, eller gå till en bild med hjälp av prickarna.

Inga relaterade produktsidor hittades.

Relaterade artiklar