Christophe Beck efterträder Doug Baker som går i pension efter att ha varit Ecolabs CEO. Baker fortsätter som ordförande för styrelsen

29 oktober 2020
Doug Baker and Christophe Beck

Ecolabs Doug Baker och Christophe Beck

ST. PAUL, MN., USA--(BUSINESS WIRE)-- Ecolab Inc. meddelade att Christophe Beck, i dagsläget Ecolabs president och COO, efterträder Douglas Baker, Jr. som företagets CEO från och med den 1 januari 2021, vilket innebär att han då blir president och CEO. Beck har även valts in i Ecolabs styrelse.

Baker, som i dagsläget är Ecolabs ordförande och CEO, kommer att fortsätta som ordförande även efter pensioneringen från CEO-posten.

Baker kommenterade Becks befordran och sa så här: ”Jag är jätteglad att styrelsen har utsett Christophe till min efterträdare och tror att han är det perfekta valet. Han har varit en bra ledare och partner vad gäller att främja och bygga upp Ecolabs strategi och verksamhet. Sedan han började på Ecolab 2007 har han presterat bra på flera olika och varierade ansvarsområden i hela företaget, och hjälpt oss att stärka verksamheten, bygga upp teamen, förbättra våra förmågor och forma en starkare framtid. Han är en bra ledare och, än viktigare, en god människa. Hans passion, engagemang, vision och innovativa anda kommer även att vara till nytta för våra medarbetare, kunder och intressenter.”

Jeffery Ettinger, lead director för Ecolabs styrelse, kommenterade övergången och sa så här: ”Detta meddelande kommer efter en välplanerad och genomtänkt övergångsprocess. Christophe Beck har visat att han kan leda och är en erfaren chef, och vi ser fram emot hans förmåga att fortsätta bygga upp Ecolabs globala verksamhet och ledande position på marknaden. Han har presterat bra under hela sin karriär och har varit en nyckelspelare sedan han började på Ecolab för 13 år sedan. Han har bidragit till att stärka företaget och positionera det inför nya och framväxande tillväxtmöjligheter. Styrelsen ser fram emot att arbeta med Christophe i hans nya roll.

”Samtidigt vill vi tacka Doug för hans fantastiska arbete som CEO under de senaste 16 åren. Det har varit en period med mycket förändring och strategisk utveckling för Ecolab. Under Dougs ämbetstid har vi stärkt vårt globala ledarskap i företagets traditionella städ- och steriliseringsverksamheter, breddat våra marknader markant genom att lägga till verksamheter inom vattenhållbarhet och sjukvård/livsvetenskap och kontinuerligt förbättrat alla aspekter av företagets verksamhet. Under hans ledarskap har Ecolab blivit en sann ledare inom hållbarhet och ett syftesdrivet företag som får erkännande för sin positiva inverkan på världen och dess etiska rutiner. Allt detta har bidragit till att främja fantastiska resultat för våra intressenter, öka Ecolabs börsvärde mer än åtta gånger och generera en ökning i företagets värde på 50 miljarder USD. Vi gratulerar honom för hans fantastiska arbete och tackar honom för att han fortsätter som styrelseordförande.”

Beck, 52, började på Ecolab 2007. I dagsläget är han president och COO för Ecolab. Han har tidigare varit executive vice president och president för Ecolabs Nalco Water-verksamhet. Innan det var Beck företagets executive vice president och president för International Regions. Innan han tog rollen inom International Regions var Beck executive vice president och president för global integration, där han översåg integreringen av förvärvet Nalco. Becks tidigare roller på Ecolab inkluderar executive vice president för Institutional-sektorn, senior vice president och general manager för Institutional Foodservice i Nordamerika samt senior vice president för Corporate Marketing och Strategy. Innan han började på Ecolab 2007 vad Beck executive på Nestlé i 16 år.

Beck har sagt så här: ”Det är en ära att få den här möjligheten och jag vill tacka styrelsen för deras förtroende. Jag vill även tacka Doug för hans kontinuerliga stöd och vägledning under min karriär på Ecolab och för möjligheterna som har förberett mig för den här rollen. Vi har samma vision för Ecolab och delar samma engagemang för våra medarbetare, kunder, samhällen och intressenter.

”Jag har turen att ärva ett fantastiskt företag i världsklass med ett starkt och vinnande värdeerbjudande, enastående marknadspositioner, avancerad teknik och – framförallt – det oöverträffade Ecolab-teamet som får allt att fungera, levererar enastående resultat och värde för våra kunder samt främjar tillväxt och utdelning för våra intressenter. Jag ser fram emot att arbeta med Ecolab-teamet när vi fortsätter att arbeta för detta fantastiska företags och dess medarbetares långsiktiga framgång. Ecolab har aldrig haft en bättre position för att kunna uppfylla våra kunders behov inom vatten, hygien och förebyggande av infektioner runt om i världen på ett hållbart sätt. Jag är otroligt stolt över den positiva effekt vi har på världen och tror att vår framtid är gränslös.”

Om Ecolab

Som betrodd partner till närmare tre miljoner kundanläggningar är Ecolab (ECL) den globala ledaren inom lösningar och tjänster på områdena vatten, hygien och förebyggande av infektioner. Ecolab har en årsförsäljning på 13 miljarder USD och mer än 45 000 medarbetare. Företaget erbjuder heltäckande lösningar, datadrivna insikter och personlig service för att främja livsmedelssäkerheten, bibehålla rena och säkra miljöer, optimera vatten- och energiförbrukningen samt förbättra den operativa effektiviteten och hållbarheten för kunder inom livsmedels-, sjukvårds-, hotell- och industribranschen i mer än 170 länder runt om i världen. www.ecolab.com

Följ oss på Twitter @ecolab, Facebook på facebook.com/ecolab, LinkedIn på Ecolab eller Instagram på Ecolab Inc.

(ECL-C)

Visa Christophe Becks biografi.

Visa Doug Bakers biografi.

Kontakter för investerare:
Michael Monahan
651.250.2809

Andrew Hedberg
651.250.2185

Mediakontakt:
Roman Blahoski
651.250.4385

Källa: Ecolab Inc.

Liknande nyheter