Ecolab uppmärksammas för sitt engagemang kring mångfald, jämställdhet och inkludering

03 oktober 2024
Ecolabs högsta ledning och Executive Leadership Council-medlemmarna Calvin Emanuel, Tiffany Atwell och Chris Roberts.

Ecolabs högsta ledning och Executive Leadership Council-medlemmarna Calvin Emanuel, Tiffany Atwell och Chris Roberts.

Mångfald, jämställdhet och inkludering (DEI) har länge varit en central del av Ecolabs värdegrund och format företagets arbete med att skapa en kultur där alla medarbetare känner sig stöttade och värdesatta. Företagets åtagande kring att prioritera DEI-arbetet förbättrar inte bara kulturen på arbetsplatsen utan ger även en konkurrensfördel genom att främja innovation och göra det möjligt att bemöta kunderna på ett effektivt sätt. Företagets fokus på att skapa en inkluderande miljö har lett till omfattande DEI-initiativ inom rekrytering, karriärutveckling och samhällsengagemang.

Ecolab meddelar nu stolt att företagets arbete har uppmärksammats globalt med Corporate Award för 2024 från Executive Leadership Council (ELC). Denna prestigefyllda utmärkelse tilldelas organisationer som uppvisar särskilt gott partnerskap, samarbete och ett orubbligt engagemang för DEI.

ELC är en ledande global organisation som arbetar för att öka antalet svarta människor i chefsroller och främja inkluderande affärspraxis. Corporate Award 2024 kommer att presenteras på ELC Recognition Gala den 3 oktober 2024, i Washington, D.C. och uppmärksammar Ecolabs insatser för att inkludera DEI i alla aspekter av verksamheten.

 

Resultat genom DEI-ledarskap

Ecolabs robusta åtagande kring DEI-initiativ är orsaken till att företaget tilldelats utmärkelsen från ELC. Detta arbete hjälper företaget att uppnå sina DEI-mål och att skapa en miljö där alla teammedlemmar känner sig uppmärksammade och stöttade. Följande är några viktiga program:

  • Black Leaders Forum: Detta forum bildades 2017 och underlättar mentorskap och dialog mellan många olika typer av medarbetare och Ecolabs ledning. Deltagandet har ökat med 60 %, vilket visar företagets engagemang kring att stötta nya chefer.

  • Utbildningsprogram inom mångfald: Ecolab erbjuder omfattande utbildningsinitiativ som främjar förståelse och samarbete mellan medarbetare, vilket ger dem verktygen de behöver för att skapa en inkluderande arbetsplats.

  • Resursgrupper för medarbetare (ERG): Ecolabs ERG:er erbjuder trygga forum där medarbetarna kan knyta kontakter, dela med sig av sina erfarenheter och bygga upp en känsla av gemenskap inom organisationen.

  • Samarbete med ELC: Ecolab samarbetar med ELC för att främja mångfald bland ledare i hela företagsvärlden. Företaget deltar i ELC-program som stöttar underrepresenterade grupper och stärker Ecolabs engagemang kring att rekrytera chefer med olika bakgrund som kan driva fram förändring.

Genom dessa initiaitv arbetar Ecolab för att inte bara uppfylla, utan överträffa, branschstandarder inom DEI och därmed säkerställa att alla medarbetare har möjlighet att lyckas.

Att främja förändring: Ecolabs ledare berättar om sina perspektiv på DEI

Några Ecolab-chefer, som även är medlemmar i ELC, delar med sig av sina insikter kring vikten av mångfald, jämställdhet och inklusivitet på Ecolab och lyfter fram hur dessa värderingar formar företagets kultur och främjar meningsfull förändring.

 

Fokus på samarbete för att hitta lösningar som ger resultat
Chris Roberts, senior vice president, Global Safety, Health & Environment

Roberts anser att ELC är avgörande för att främja mångfald och inkludering på Ecolab. Han framhäver vikten av en mångfaldig ledning för att stärka organisationens globala strategi. Roberts noterar att Ecolabs proaktiva initiativ, som dess aktiva engagemang i ELC:s Middle Managers Symposium, gör företaget mer inkluderande och lockar till sig högre chefer.

”Våra prestationer är resultatet av gemensamma insatser för att skapa en arbetsplats där mångfaldiga perspektiv leder till innovation och framgång”, säger han.

Detta gemensamma åtagande förbereder inte bara organisationen för framtida utmaningar utan öppnar även vägar för effektfulla samtal på alla nivåer.

 

Främja mångfald för transformativ tillväxt
Calvin Emanuel, PhD, vice president och general manager, Sustainable Growth Solutions

Emanuel hävdar att mångfald är avgörande för innovativa lösningar på Ecolab. Han uppskattar utbildningsmöjligheterna som erbjuds av ELC och som skapar kontakter mellan ledare från Fortune 1000-företag, vilket hjälper honom att ta itu med organisationens utmaningar.

Emanuel förespråkar öppna diskussioner om generationsöverskridande välstånd och betonar ELC:s roll i att tillhandahålla insikter om ekonomisk förvaltning och att bygga upp ett arv. Han lyfter även fram organisationens åtagande kring stipendier, som är avgörande för att ta fram en stark pool med framtida ledare.

”Det är otroligt viktigt att främja ett arv som stöttar nästa generation”, säger han, och nämner att mentorskap, nätverkande och stödsystem är avgörande för att göra varaktig skillnad.

 

Främja en kultur av lärande för inkluderande framsteg
Tiffany Atwell, executive vice president, Government Relations

Atwell lyfter fram det transformativa samarbetet mellan Ecolab och ELC och framhäver rollen detta spelar i att främja DEI och hjälpa företaget att lyckas. Hon noterar hur genuint de högre chefernas åtagande är, särskilt vad gäller att utveckla meningsfulla relationer och uppmuntra medarbetarna att delta i ELC:s utbildningsprogram för att förbättra sina prestationer.

Atwell påpekar att detta kunskapssamarbete sträcker sig bortom ekonomiska investeringar och blir en gemensam resa där man lär sig och utvecklas tillsammans.

”Genom att göra mångfald och inkludering till en naturlig del av den dagliga verksamheten skapar vi en kultur där alla kan blomstra”, säger hon. ”Detta erkännande från ELC är ett bevis på hela teamets hårda arbete och engagemang.”

 

Ecolabs åtagande kring mångfald, jämställdhet och inkludering har fått en prestigefylld utmärkelse från Executive Leadership Council. Om du vill veta mer om Ecolabs Corporate Award 2024 kan du läsa det officiella pressmeddelandet. Information om företagets DEI-filosofi och initiativ på området finns på DEI-sidan på Ecolabs webbplats.

Liknande nyheter