Ecolab lanserar virtuella besök med blandad verklighet för biovetenskapsbranschen

Virtuell service förbättrar tillgången till experter i realtid för att snabbt hantera problem med rengöring och desinfektion, vilket minskar avbrottstiden i produktionen.

Worker in an Ecolab jacket wearing the Microsoft HoloLens 2 device and gesturing with their hands.

Ecolab Inc., världsledande inom lösningar och tjänster på områdena vatten, hygien och förebyggande av infektioner, tillkännagav ett nytt virtuellt besök som gör det möjligt för biovetenskapsbranschen att proaktivt hjälpa till att hantera utmaningar kring rengöring och desinfektion. Med hjälp av verktyg för blandad verklighet kan Ecolab få experter på plats virtuellt för att snabbt och säkert granska, diagnostisera och lösa problem var som helst och när som helst, och på så sätt hjälpa kunderna att navigera hindren för service och utbildning på plats under pandemin.

”Att öka drifttiden och lösa produktionsutmaningar snabbt och effektivt innebär bättre resultat för våra kunder inom biovetenskap”, säger Hayley Crowe, vice president och general manager för Ecolabs Life Science-verksamhet. ”Med verktyg för blandad verklighet kan vi utnyttja hela bredden av Ecolabs globala expertis för att hjälpa till att diagnostisera och felsöka problem och erbjuda kunder utbildning i realtid, var som helst och när som helst.”

Med utgångspunkt i den virtuella servicekompetens som har uppnåtts i Ecolabs industriverksamhet under de senaste åren kan Life Science-teammedlemmar virtuellt ansluta sig till Ecolabs forskare, ingenjörer och tvärfunktionella team som finns överallt i världen med hjälp av en Microsoft HoloLens 2-enhet och köra Microsoft Dynamics 365 Remote Assist. Fjärrexperterna kan tillhandahålla teknisk support och dokumentation i förstärkt verklighet för att hjälpa teammedlemmen på plats som bär HoloLens 2-enheten att se lösningar, för snabbare och effektivare problemlösning.

Utöver felsökning i realtid kan Ecolabs fjärrexperter också granska tillverkningsverksamheten och ta itu med problem proaktivt genom att rekommendera och implementera anläggningsspecifika rengöringsprogram för att förhindra vanliga problem som leder till driftstopp och tillhörande kostnader vad gäller produktivitet, arbete och resurser. Dessutom kan verktyg med blandad verklighet ge omslutande utbildningsupplevelser med live-instruktioner steg för steg från fjärrexperter.

Under 2020 testade Ecolab framgångsrikt virtuell service på tillverkningsanläggningar för läkemedel för att optimera rengörings- och desinfektionsprogram, granskade proceduröverensstämmelse med renrumstekniker som ansvarar för rengörings- och desinfektionsuppgifter och installerade och utvärderade produktionsutrustning på anläggningar för tillverkning av personvårdsprodukter.

”Vi är glada att vi kan fortsätta hjälpa våra kunder att navigera genom pandemins unika utmaningar samtidigt som vi introducerar en effektiv ny kanal för att samarbeta i framtiden”, säger Crowe.

Mer information om Ecolab Life Sciences service för blandad verklighet finns på ecolab.com/lifesciencesvirtualvisits.


Relaterade artiklar