Bioquell ProteQ Modular VHP System

Bioquell ProteQ

Behandla nästan vilket rum eller utrymme som helst på anläggningen med detta portabla, skalbara system. Ecolabs Bioquell ProteQ erbjuder trådlös kommunikationsteknik, inbyggd ventilering och möjlighet att lägga till ytterligare ventileringskapacitet som tillval.

Fördelarna med Bioquell ProteQ

Bioquell ProteQ är ett utmärkt val för allt från små laboratorier till stora biobearbetningsanläggningar, från rutinmässig applicering till sanering i en nödsituation.

Kraftfull distribuering av väteperoxidånga kortar cykeltiderna och den trådlösa styrningen kan kontrollera flera enheter.

Använd Bioquell ProteQ för:

 • tillverkningsområden för biologiska läkemedel
 • GMP/GLP-certifierade laboratorier
 • biosäkerhetslaboratorier 
 • djuranläggningar
 • produktionsutrymmen som RABS som är svåra att rengöra manuellt
 • renrum och slussar


Skäl att välja Bioquell ProteQ

Icon displaying Customized

Effektiv

Väteperoxidånga ger en 6-logaritmisk minskning i slutna utrymmen.

Puzzle icon

Integrerat

En enda apparat utför både förångning och ventilering. Vid behov kan extra ventileringsenheter förvaras inuti utrustningen. Använd på befintliga anläggningar utan komplicerade ombyggnationer.

Icon of finger pushing a button - easy to use

Lättanvänt

Trådlös anslutning ger snabb installation och mindre stopptid. Kan lagra och köra tusentals fördefinierade cykler.

Icon of a clipboard - Compliant

Regelefterlevnad

Termiska och PDF-utskrifter av viktiga cykeldata: verifieringskedja som uppfyller kraven i 21 CFR del 11 är tillgänglig.

Bioquell ProteQs komponenter och installation

Komponenter:

 1. Systemets huvuddel innehåller:
  • Distribueringssystem för väteperoxid för rum på upp till 400 m³ (beror av konfiguration, belastning och miljöförhållanden).
  • Modul med två behållare med RFID-märkning för korrekt laddning, behandling av stora volymer och insamling av viktiga data.
  • Inbyggd ventilering ingår som standard på varje Bioquell ProteQ-enhet.
 2. Den trådlösa styrmodulen innehåller en termoskrivare och en pekskärm i färg med grafikgränssnitt.
 3. Ytterligare ventileringsenheter kan lagras inuti systemhöljet.
Ecolab Bioquell ProteQ Components
Illustration of ProteQ room configuration

Installationer med flera system

Du kan kontrollera upp till tre Bioquell ProteQ-system samtidigt från en enda styrenhet, vilket gör det enkelt att utföra behandling av större utrymmen. Flera styrenheter kan användas för områden som kräver fler än tre system. Kontakta oss för ytterligare information.


Relaterade produkter och tillbehör

Low Level Peroxide Sensor XAM-5100

Bioquell HPV-AQ

Denna 35-procentiga vattenlösning med väteperoxid används av Bioquell L-4 för att producera väteperoxidånga.

Bioquell Indicators

Bioquell biologiska indikatorer

Våra biologiska indikatorer innehåller endosporer av Geobacillus stearothermophilus som hjälper dig att validera en Bioquell-cykel.

Bioquell_Room_CI.jpg

Bioquell kemiska indikatorer för rum

Bekräfta att en Bioquell-cykel har uppnått den förväntade ångdistributionen och exponeringsprestandan med dessa lättavlästa kemiska indikatorer. En kemikalieremsa reagerar på en Bioquell-cykel och ändrar färg baserat på cykelns förväntade resultat. För användning i rum och slutna utrymmen på 10 m3 eller mer.

Extra ventileringsenheter

Extra ventileringsenheter

Ytterligare ventileringsenheter kan läggas till i Bioquell ProteQ för att skingra ångan och ge snabbare utvädring, vilket kortar cykeltiden. De här enheterna ansluts trådlöst till systemet. Upp till två ventileringsenheter kan förvaras inuti Bioquell ProteQ för enkel transport.

Bioquell_Low_Level_Peroxide_Sensor_XAM_5100.jpg

Peroxidsensor för låga nivåer (XAM-5100)

Den här sensorn hjälper dig att mäta den kvarvarande halten av väteperoxid efter en cykel. Den ger ökad trygghet i tillägg till de mätvärden som tillhandahålls av Bioquell ProteQ-systemet.

Bioquell Validation

Validering

För att uppfylla lagstadgade krav kan du behöva uppvisa bevis på att din lösning för biologisk dekontaminering fungerar som den ska. Ecolab tillhandahåller utbildade tekniker och all den valideringsdokumentation du behöver för att uppfylla kraven.

Doctor working on a sensitive equipment in a cleanroom

Använd även på känslig elektronik och utrustning

Vår väteperoxidånga är tuff mot mikrobiologiska ytföroreningar, men varsam mot elektronik och utrustning. Till skillnad från spreja-och-torka-metoder krävs inga ytterligare steg för att avlägsna rester. Bioquell är perfekt när du behöver kontaminera platser där det finns utrustning som är besvärlig att rengöra biologisk​​​​​​​t. Innan du använder Bioquell på elektronisk utrustning bör du kontakta tillverkaren och kontrollera att detta är tillrådligt.


Vanliga frågor om Bioquell ProteQ

Kan Bioquell ProteQ styra min uppvärmning och ventilering?
Ja. Systemet kan kommunicera med ditt fastighetsautomationssystem via potentialfria kontakter för att visa cykelförloppet. Fastighetsautomationssystemet kan sedan styra uppvärmning och ventilering baserat på detta.

Vad händer om det trådlösa nätverket i min byggnad slutar fungera?
Detta är visserligen väldigt ovanligt, men skulle en sådan här situation uppstå så kan vi tillhandahålla en trådlös räckviddsförlängare så att du kan köra dina cykler utan avbrott.

Kontakta oss

Är du intresserad av att använda Bioquell ProteQ på din anläggning? Använd formuläret för att begära en offert så kontaktar vi dig inom kort.

Kontakta Ecolab Life Sciences

Ecolab Life Sciences är en betrodd partner inom kvalitet, säkerhet och effektivitet för tillverkning av biologiska läkemedel. Kontakta oss för att få veta mer om hur vi kan hjälpa dig att nå dina mål och hålla dig i framkant.

* visar obligatoriska fält

Om du väljer ”ja” samtycker du till att Ecolab kontaktar dig via e-post för att informera om kampanjerbjudanden, uppdateringar med mera. Om du fortfarande vill vara kund hos oss men föredrar att inte få reklammeddelanden kan du skicka in din information utan att kryssa för den här rutan.

Orolig över skydd av personuppgifter? Se vår sekretesspolicy.