Matt Cokely

Donald Singer

KVALIFIKATIONER:

  • Medlem i USP Microbiology Committee of Experts sedan 2000
  • Ordförande i PDA Task Force
  • Medlem i European Pharmacopeia Group 1 Microbiology Committee
  • Masterexamen i mikrobiologi, University of Dayton
  • Kandidatexamen i biologi, Boston University
  • Mer än 35 års erfarenhet inom forskning, kvalitetskontroll och kvalitetssäkring

Donald Singer
Senior Microbiology Consultant

Don Singer är Senior Microbiology Consultant på Ecolab och medlem i American Society for Quality. Don har varit medlem i USP Microbiology Committee of Experts sedan 2000. I dagsläget är han ordförande för PDA Task Force för granskning av den tekniska rapporten ”Pharmaceutical Package Integrity Testing” och han är en av författarna bakom den tekniska rapporten ”Exclusion of Objectionable Microorganisms”.

Don blir ny medlem i European Pharmacopeia Group 1 Microbiology Committee. Han är Certified Specialist Microbiologist (NRCM) och Certified Pharmaceutical GMP Professional (ASQ) och har tidigare varit Malcolm Baldrige National Quality Award Examiner. Dons karriär omfattar 35 år av forskning, kvalitetskontroll och kvalitetssäkring inom läkemedels-, kosmetik- och livsmedelsbranschen.

I dagsläget är Don även adjunkt på programmet för biofarmaceutisk kvalitet på University of Maryland Baltimore County.

Don har bjudits in till att tala om flertalet ämnen och kommer att hålla föredrag på flera kommande globala och nationella evenemang inom en rad ämnen i läkemedelsbranschen. Som aktiv medlem i flera branschorganisationer kan Don erbjuda rådgivning om en rad olika utmaningar som läkemedelsbranschen står inför.